Campionatul European de Jiu-Jitsu: 7 medalii pentru România

Campionatul European de Jiu-Jitsu pentru seniori s-a desfășurat în perioada 17-21 iulie în Maintal, Germania. Românii au luat 7 medalii.

România a terminat pe locul 10 în clasamentul medaliilor (una de aur, două de argint și patru de bronz) în competiția la care au participat 23 de națiuni, conform sportdata.org.

Singura noastră medaliată cu aur a fost Ramona Lixandru, care a cucerit titul european de Fighting, la categoria -52 kg.

Adina Mihăilă a devenit vicecampioană europeană la Fighting, la categoria -45 kg. Cuplul format din Genoveva și Ionuț Dobre a obținut o medalie de argint și una de bronz la categoria Show mixt, respectiv Duo mixt.

Perechea Doru Galan – Ionuț Dobre a urcat de două ori pe ultima treaptă a podiumului, la categoriile Show masculin și Duo masculin. Stan Diana și Clara Mărgărit s-au clasat pe aceeași poziție la categoria Show feminin.

Imediat în afara podiumului a terminat Ovidiu Tudor (-56 kg), la Fighting.

Românii noștri au obținut în șapte rânduri poziția a cincea, prin Alexa Teodorescu (-48 kg – ne-waza), Marc Bălășescu (-85 kg – ne-waza), Ana-Maria Berea (-70 kg – ne-waza și Fighting), Alexandra Dan (-57 kg – ne-waza), Celestina Păunescu (-48 kg – Fighting) și  perechea Stan Diana – Clara Mărgărit (Duo feminin).

Zece sportivi s-au clasat pe locurile 7 și 9, iar restul au terminat competiția pe 13 și 17.

Delegația României pentru Campionatul European din Maintal s-a aflat sub comanda a șase antrenori – Florin Cernat, Mihai Curelea, Ionuț Dobre, Viorel Lixandru, Tudor Mihăiță și Valentin Turcu.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...