David Popovici, medalie de aur și nou record mondial de juniori la 100 m liber! VIDEO

David Popovici (România) a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de Înot (juniori) de la Roma, în proba de 100 m liber, cu un nou record mondial la această categorie de vârstă, dar, totodată, cu cel mai bun timp în această probă în 2021, la seniori!

david popovici
Credit: Pagina de facebook FRNPM

Joi seară, sportivul în vârstă de 16 ani a cucerit, pe Foro Italico Swimming Pool Complex, titlul european de juniori, fiind cronometrat cu un timp de 47.30. Pe treptele următoare au urcat britanicul Edward Mildred (48.77) şi polonezul Mateusz Chowaniec (49.37).

David Popovici stabilește un nou record mondial la juniori (după ce precedentul a fost definit tot de el, în urmă cu două zile – 47,56), nou record european de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului la 16 ani și cel mai bun timp mondial (la seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Declarații David Popovici

„Cumva mă așteptam la acest rezultat, dar nu credeam că va veni chiar atât de repede. Acum trebuie să mă bucur de moment și să nu mă las pierdut de toată atenția pe care o primesc. Trebuie să mă concentrez în continuare. Mai am probe de înotat la Roma, dar și la Tokyo, la Jocurile Olimpice”.

„Să stai pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu toată tribuna uitându-se la tine, cu toți oamenii de acasă urmărindu-te, este cea mai mare satisfacție pe care o poate avea un sportiv. Este o senzație unică și sper să o trăiesc cât mai des”.

„Tokyo se vede la fel. Faptul că am urcat în clasament nu schimbă scopul meu: să fac cea mai bună performanță de care sunt în stare și acolo, nu numai aici, la Roma”.

Vezi și:   Loredana Toma, triplă campioană europeană la haltere!

David Popovici este la a doua medalie la Europenele de juniori de la Roma, după argintul câștigat (3:19.93), în seara de marți, 6 iulie, împreună cu ștafeta masculină de 4×100 m, din care au mai făcut parte Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

Iată cursa lui David de record mondial:

Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma se desfășoară în perioada 6-11 iulie. Delegația României pentru această competiție este alcătuită din 11 sportivi: David Popovici, Denis Popescu, Vlad Stancu, Bianca Costea, Anastasia Bako, Mihai Gergely, Dinu Patrick, Mihai Iacob, Tobias Dumitrache, Ioana Marin, Ștefan Cozma. Înotătorii sunt antrenați de Adrian Rădulescu, Eduard Câșlaru, Ovidiu Galeru, Silviu Anastase și Iulia-Cristina Becheru.

 

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...