Dar eu cu cine votez? Ne pregătim de alegeri la handbal!

Dar eu cu cine votez? – e întrebarea cheie înainte de alegerile de la Federația Română de Handbalul, care au loc mâine, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților! 

FOTO: Mihaela Bobar / www.SportPictures.ro

Campania premergătoare acestor alegeri programate la Rin Grand Hotel (București) nu au fost însă nici pe departe sub semnul „iubirii”. S-au spus multe lucrurile grele din toate taberele, s-au emis expertize, s-au făcut promisiuni!

Dacă vom avea un handbal mai performat din 15 februarie ori ba, rămâne de văzut, cert este că în cursă au intrat multe numele grele, adevărați lideri la echipele naționale din 1990 și până aproape de timpurile noastre.

La handbal „mixt”, am fi avut o echipă formidabilă, cu Rudi Stănescu în poartă (candidat la fucția de vicepreședinte), Narcisa Lecușanu, Robert Licu (candidați la funcția de președinte) Mariana Tîrcă, Steluța Luca (candidate la funcțioa de vicepreședinte) în linia de 9 metri, cu Alexandru Dedu (candidat la funcția de președinte) pe postul de pivot! Wow, cum ar fi arătat această echipă în teren!

O combinație letală, manageriată de Daniel Georgescu (candidat la funcția de vicepreședinte), care ar fi putut fi arbitrată lejer de Sorin Dinu (candidat la funcția de vicepreședinte) într-o finală de turneu final.

Am divagat puțin, dar am vrut să scoatem în evidență că în activitatea lor competițională, în arenă, primii 6 enumerați au realizat lucruri importante. Din acest punct de vedere, cu siguranță candidaturile lor nu pot fi contestate, până la urmă toți se identifică prin handbal.

Dar… Există un mare dar! Handbalul românesc nu poate fi condus de unul, doi sau trei oameni, „combinația” maximă care poate rezulta după aceste alegeri, oricum i-ai învârti pe cei 8 candidați, pentru că cei enumerați au trei posturi la dispoziție, unul de președinte și doi de vicepreședinte.

Tadici și observatorii

Handbalul va fi condus tot cu ajutorul unui Consiliu de Administrație, iar dacă  discutăm puțin și despre acest for, posibila echipă nu mai arată atât de „wow”. OK, sunt câțiva candidați pentru funcția de membru al CA care se pot identifica prin anumite rezultate de excepție, precum Gheorghe Tadici, medaliat cu argint la Campionatul Mondial din 2005, dar sunt și mulți… foști arbitri și observatori care vor să facă „strategia” handbalului românesc, așa cum au făcut-o și în ultimii 4 ani.

Din cei 43 de candidați pentru CA, în jur de 35% sunt doar din această zonă a arbitrajului și A observatorilor. Au simțit gustul puterii, pentru că mulți membri și din actuala legislatură au primit „răsplata” cuvenită pentru o bună guvernare, adică funcții cu răspundere „răspândită”: șef la Comisia de Observatori, șef la Comisia de Arbitri, membri și în Consiliul de Administrație, și în cele două comisii amintite, consilier al președintelui FR de Handbal, delegați foarte des ca observatori la meciurile din Liga Națională.

Mulți au fost mulțumiți cu rolurile pe care le-au primit, astfel că majoritatea lucrurilor decise în Consiliul de Administrație a trecut fără probleme, inclusiv salariul președintelui – 3.000 de euro net, la nivelul salariului încasat și de șeful statului.

Cu mulți arbitri și observatori activi atât la centru, cât și în teritoriu, n-ar fi exclus ca în viitoare legislatură să avem din nou în jur de 50% din Consiliul de Administrație format din oameni proveniți din acest segment. Mulți sunt șefi de AJH-uri, au influență pe plan local, în special la cluburile mici, astfel că se vor vota între ei.

Totul începe la un șpriț!

Arbitrii și observatorii au decis săptămâna trecută cum să se desfășoare votul de miercuri. Totul începe într-un cadru relaxat, la un șpriț „legiferat” de Federația Română de Handbal, intitulat „Dineul Handbalului Românesc”, care va avea loc de asemenea la Rin Grand Hotel.

Ne și imaginăm pe la miezul nopții, înaintea alegerilor, cum ar suna celebra secvență din comedia de moravuri sociale și politice a lui Ion Luca Caragiale, „Dar eu cu cine votez?”. Apoi, în momentul în care se va trece la punctul culminant în Adunarea Generală, exprimarea opțiunilor, totul se va face în cabina de vot! Marea noutate pentru niște alegeri în cadrul unei federații sportive, în special la handbal.

Și pentru ca totul să meargă cum trebuie, votul să nu fie perturbat, acest lucru se va petrece departe de „freamătul” mass-mediei, căci s-a propus deja varianta ca aceasta să fie invitată… afară!

Așadar, handbalul românesc se pregătește de niște alegeri… ale constrastelor! Cu foști mari jucători deciși să se implice, dar într-un scenariu de I.L. Caragiale, după modul cum s-a pus problema organizării acestui eveniment! Măcar de ar avea handbalul un asemenea succes, precum s-a bucurat ulterior opera marelui dramaturg.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...