Cristi Chivu a câștigat titlul Primavera cu Inter!

Cristi Chivua câștigat titlul Primavera cu Inter. Antrenorul român în vârstă de 41 de ani va continua să pregătească formația Under 19 a lui Internazionale Milano. 

cristi chivu

Anunțul a fost făcut de Dario Baccin, unul dintre directorii sportivi de la gruparea milaneză, după ce Inter U19 a învins-o în finală pe AS Roma cu 2-1, după prelungiri.

„La anul vom continua cu Cristian, dar acest lucru fusese stabilit încă de dinainte de semifinală. Rezultatul nu ar fi afectat această decizie pentru că suntem convinși că este persoana potrivită pentru acest club și pentru ce vrem să facem în următorul sezon”, a declarat Dario Baccin, potrivit site-ului FC Inter 1908.

„Băieții au fost conduși într-o manieră impecabilă de antrenorul nostru, Cristian Chivu, care, la prima lui experiență, a realizat o capodoperă. Cristian a oferit foarte multe acestui club, atât pe teren, cât și ca om. A devenit un punct de referință pentru băieți. E unul dintre eroii acelei triple, astfel că vocea lui are greutate acum”, a spus Dario Baccin.

Cristi Chivu, gata să accepte noi provocări

În vârstă de 41 de ani, Cristi Chivu a preluat-o pe Inter U19 la începutul sezonului 2021-2022, după ce la clubul milanez a antrenat succesiv categoria U14, U17 și U18.

În finala U19, Inter a revenit după ce Roma a deschis scorul în minutul 70, prin Vicario. Mai întâi a egalat Casadei (81) pentru ca lovitura decisivă să fie dată, în prima repriză de prelungiri, de bulgarul Nikola Iliev (98).

„Sunt foarte fericit pentru băieți, ei sunt adevărații protagoniști, nu eu. Am preluat acest grup în urmă cu trei ani, la U17. Din nefericire, a fost pandemia, multe testări, izolarea, iar băieții nu au avut șansa de a juca și de a se îmbunătăți. Sunt foarte fericit pentru ei, și-au îndeplinit un vis”, a spus, după finală, Cristi Chivu.

Vezi și:   "16-zecimile" Cupei României: vezi echipele calificate până acum

„Vreau să mă bucur de această seară, să sărbătoresc şi să plec în vacanţă cu familia mea, apoi voi avea timp să mă gândesc. Relaţia cu clubul este foarte bună, dar vom vedea. Sunt gata să accept provocări”, a afirmat Cristi Chivu

Este prima performanță notabilă din cariera de antrenor a lui Cristi Chivu, care s-a retras ca jucător de la Internazionale Milano, la finalul sezonului 2013-2014.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...