De cinci ori România! Două medalii de aur și trei de argint la Europenele U19 de canotaj

De cinci ori România! Sportivii noștri au cucerit două medalii de aur și trei de argint la Europenele Under 19 de canotaj, care s-au disputat la Brive-la Gaillarde (Franţa).

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de 4+1 rame feminin, de Delia Mirabela Gradinaciuc, Gabriela Tivodariu, Irina Lucia Andreea Despa, Iuliana Isabela Boldea şi Bianca Camelia Ifteni.

Pe primul loc s-a clasat și echipajul de 8+1 feminin, format din Eugenia Daniela Robitu, Irina Lucia Andreea Despa, Georgiana Blănariu, Ioana Ruxandra Pascovici, Adina Alexandra Florea, Andreea Bianca Marin, Narcisa-Florentina Negură, Denisa Cristina Ailincăi și Iuliana Irina Cantoriu.

Argintul a fost câştigat de barca de 8+1 masculin (Darius Florin Simion, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Ştefan Cobzaru, Tinel Nicuşor Mureşan, Andrei Alexandru Alexa, Alexandru Nedelcu, Ştefan Bogdan Moaleş, Constantin Filip şi Cătălin Nicolae Căţoiu).

De asemenea, tricolorii au mai urcat pe treapta a doua a podiumului la patru rame masculin (Sebastian Alexandru Taşcă, Antonel Avăcăriţei, Silviu-Marian Dumitru, Mateus Simion Cozminciuc) şi la 4+1 rame masculin (Darius Florin Simion, Alexandru Nedelcu, Fabrizio Alexandru Scripcariu, Constantin Filip, Ştefan Bogdan Moaleş).

România, locul 2 pe națiuni, după Italia

Aproape de medalii au fost şi echipajele de dublu rame masculin (Constantin Flocea, Sergiu Anfimov) şi patru vâsle feminin (Iuliana Isabela Boldea, Gabriela Tivodariu, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Bianca Camelia Ifteni), clasate pe locurile patru în finale.

La Campionatele Europene de canotaj pentru juniori Under 19 de la Brive-la Gaillarde, România a participat cu 11 ambarcaţiuni la competiţie, zece echipaje reuşind calificarea în finale.

Cu cele cinci medalii, România a ocupat locul 2 pe națiuni la această competiție, după Italia, cu 13 medalii (7 de aur, 2 de argint și 4 de bronz).

Vezi și:   Tinerii României: Radu Cimpoieru, de la Cibernetică la Marketing sportiv și baschet

În 2022, la CE Under 19 de la Varese (Italia), România a cucerit tot cinci medalii (trei de aur, una de argint și una de bronz), bilanţ cu care a ocupat primul loc în clasamentul pe naţiuni.

Sursa foto: Federația Română de Canotaj (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...