Copiii care nu au Moş Crăciun: doar fotbalul îi bucură!

Pentru copiii de la Şcoala socială de fotbal Real Madrid, Moş Crăciun nu există! Cea mai mare bucurie pentru ei este să joace fotbal. Îi puteţi face fericiţi donând 2 euro prin sms la numărul 8834.

nomin FRM

Copii care trăiesc în condiţii inimaginabile, în camere de trei metri pe patru, cu mama şi încă doi sau trei fraţi. Şobolanii aleargă pe holul blocului de nefamilişti, înăuntru nici vorbă de vreo măsuţă pe care micuţii să îşi facă temele. În baie, nu există apă, unele locuinţe nu au curent electric! Da, în România, Bucureşti, 2015. Uneori au de mâncare, alteori nu. Şi totuşi ei zâmbesc şi uită de orice necesitate când au în faţă o minge de fotbal. Asta e bucuria lor. Nici nu vă imaginaţi câtă fericire încape în sufleţelul lor mic atunci când dau un gol. Le ţine şi de foame, şi de sete!

I-am cunoscut pe câţiva dintre ei în această toamnă, unde altundeva decât la o miuţă, la care a participat şi fostul mare internaţional Florin Răducioiu. Băieţii cu vârste între 6 şi 12 ani fac parte din Şcoala socială de fotbal Real Madrid şi primesc consiliere, ajutor la teme şi mâncare după antrenamentele desfăşurate de două ori pe săptămână datorită Fundaţiei pentru Dezvoltarea Popoarelor. Sunt 45 de copii în total, toţi greu încercaţi de soartă.

La întâlnirea cu Răducioiu au fost prezenţi doar 12 dintre ei. Copiii sunt selecţionaţi în acest program al FDP după problemele pe carte le au acasă, şi nu ţinând cont de talentul lor fotbalistic. Dar am fost surprins când i-am văzut cu mingea. Aproape toţi sunt talentaţi, ar juca fotbal o zi întreagă, lovesc bine balonul, finalizează cu gol. Şi se bucură.

Când se termină miuţa, băieţii sunt un pic trişti. Ştiu unde se întorc, chiar dacă s-au obişnuit cu viaţa lor. Ar vrea o cameră mai încălzită, un mic birou pe care să îşi facă temele, condiţii minime de confort.

Putem încerca împreună să le schimbăm un pic viaţa. În curând, vine Crăciunul. Mulţi dintre ei nici nu visează la un brăduţ împodobit, nici nu se gândesc la cadouri. Priviţi-i în videoclipul ataşat acestui articol. Au nevoie de o rază de speranţă.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...