Două nume pentru România într-un sport în care suntem la vârf în Europa

Două nume pentru România într-un sport în care suntem la vârf în Europa: Mihnea-Peter Bordea și Denisa-Mihaela Matei. Ei sunt câștigătorii competiției de tenis de masă de la Olimpiada Liceelor McDonald’s 2020. Mihnea a luat „aurul” și anul trecut.

competiția
Credit foto: Facebook.com/OlimpiadaLiceelor

Ce îi diferențiază pe campioni de ceilalți sportivi? Pasiune, determinare, fair-play și, desigur, talent. „Chemare” pentru sportul respectiv. Cine a fost pe 21 februarie în sala de sport a Colegiului Național „Ion Creangă” a văzut cel puțin doi liceeni care au calitățile amintite. Notați aceste două nume: Mihnea-Peter Bordea (Colegiul German Goethe) și Denisa-Mihaela Matei (Colegiul Economic Hermes).

Ei au câștigat Olimpiada Liceelor McDonald’s la tenis de masă și au luat o parte din fondul total de premiere de 70.000 de lei, cel mai mare acordat la o competiție de acest gen. Mihnea-Peter și Denisa-Matei au fost cei mai buni din 36 de participanți.

În toamna anului trecut, selecţionata feminină a României a cucerit, pentru a doua oară consecutiv, medaliile de aur la Campionatele Europene de tenis de masă pe echipe de la Nantes (Franţa). Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Elizabeta Samara au, iată, urmași pe măsură.

Rezultatele competiției de tenis de masă de la Olimpiada Liceelor McDonald’s 2020:

Băieți

Locul 1 – Colegiul German Goethe, Mihnea-Peter Bordea
Locul 2 – Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Alexandru-Teodor Dogaru
Locul 3 – Colegiul Ucecom Spiru Haret, Marian-Vasile-Constantin Petrache

Fete

Locul 1 – Colegiul Economic Hermes, Mihaela-Denisa Matei
Locul 2 – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Raluca-Zinca-Ioana Guceanu
Locul 3 – Colegiul Economic „A. D. Xenopol”, Andreea-Mihaela Vasile

Olimpiada Liceelor 2020 reunește 5.600 de elevi din 88 de licee bucureștene, fiind organizată de McDonald’s cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Parteneri media sunt Eurosport, Radio Romania Actualități, Radio Romania București Caldo Security și SEG (Sport Evolution Group).

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...