Steaua 1989-2017 vs Dinamo 1989-2017. Cine câștigă eternul derby?

Steaua 1989-2017 vs Dinamo 1989-2017. Ce părere aveți, cine câștigă eternul derby? Ne-am asumat rolul de selecționer și am alcătuit cele mai bune echipe ale primelor două cluburi din România din jucătorii care au evoluat pentru ele de la Revoluție până în prezent.

eternul derbyPentru unele posturi a fost foarte greu să alegem un jucător și să îl lăsăm pe altul pe bară, sau chiar în afara lotului. Sunt niște formule de echipă care, suntem convinși, vor naște controverse. Așa ne dăm și noi seama că e greu să fii antrenorul naționalei!

Primul „unsprezece” al Stelei este o combinație între echipa pe care a „prins-o” Revoluția – cu Lung, Petrescu, Bumbescu, Ungureanu, Hagi, Rotariu, Ilie Dumitrescu și Lăcătuș – și cea care a câștigat de cinci ori la rând campionatul în anii ’90 – Prodan, Gâlcă, Adrian Ilie. Pe banca de rezerve își face loc și Nicușor Stanciu, cel mai scump transfer din istorie.

Stelea, Andone, Rednic, Lupescu, Lupu, Sabău, Mateuț și Răducioiu jucau pentru Dinamo în decembrie 1989. Lor li se adaugă poate cel mai sudat cuplu din istoria clubului: Selymes  – Dorinel Munteanu (acestuia din urmă i-am atribuit rolul de mijlocaș la închidere, pentru disponibilitatea la efort).

Hagi vs Mateuț! Ce vremuri! În prezent, Steaua și Dinamo nu au coordonator de joc veritabil, iar lipsa acestuia se vede cu ochiul liber.

Lăcătuș vs Răducioiu! Andone vs Bumbescu! Dacă nu i-ați văzut „live”, căutați degrabă, pe Youtube, imagini cu acești fotbaliști de legendă.

STEAUA: Silviu Lung – D. Petrescu, Prodan, Bumbescu, Ungureanu – I. Rotariu, Gâlcă –  Ad. Ilie, Hagi, I. Dumitrescu – Lăcătuș.
Rezerve: Hamutovsky, Rădoi, Belodedici, Chiricheș, Panduru, N. Stanciu, Vlădoiu.
Antrenor: Anghel Iordănescu

DINAMO: Stelea – Contra, Andone, Rednic, Selymes – Lupescu, D. Munteanu – Sabău, Mateuț, Lupu – Răducioiu.
Rezerve: Prunea, Klein, Demollari, Fl. Petre, V. Moldovan, Mutu, Marius Niculae
Antrenor: Mircea Lucescu

Deci, cine credeți că ar câștiga un meci între Steaua 1989-2017 și Dinamo 1989-2017? Care ar fi echipele voastre ideale pentru eternul derby?

Steaua sau Dinamo 1989-2017?

Rezultate

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...