Dragoș Săvulescu, fost acționar la Dinamo, reținut de autoritățile elene

Dragoș Săvulescu, fostul acționar de la Dinamo, a fost reținut de autoritățile elene. El fusese condamnat de justiția din România la 5 ani și jumătate de închisoare, cu executare.

dragos savulescu

În noaptea de duminică spre luni, omul de afaceri a fost reținut de autoritățile elene pe insula Mykonos (Grecia), deși acesta nu avea voie să părăseasă Italia.

Partenera omului de afaceri, fotomodelul Angela Martini, a postat pe contul public de Instagram, care are 536.000 de urmăritori, mai multe poze în care apare Dragoș Săvulescu în Mykonos, Grecia.

În cursul zilei de astăzi, Săvulescu urmează să fie prezentat instanței din Mykonos, în vederea confirmării mandatului european de arestare emis de autoritățile bucureștene și pentru demararea procedurii de extrădare.

Și Borcea, găsit vinovat în același dosar

El avea un mandat de arestare pentru o condamnare de cinci ani și jumătate în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța și Mamaia. În cadrul aceluiași dosar, au fost găsiți vinovați peste 30 de persoane, printre care și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, și Cristi Borcea.

Fostul acționar de la Dinamo a fost dat în urmărire internațională în februarie 2019 după ce a fugit în Italia. Un an mai târziu, s-a predat autorităților din Napoli, care i-au scăzut trei ani din pedeapsă și au transformat-o într-una cu suspendare, ce putea fi ispășită pe teritoriul Italiei.

Pe 11 decembrie, anul trecut, Curtea de Apel București a confirmat sentința de condamnare la cinci ani și jumătate de închisoare cu executare, iar pe 11 martie aceasta a fost validată de către Înalta Curte.

Consideră coruptă justiția din România

Într-o postare din martie 2019 de pe blogul personal, Dragoș Săvulescu a declarat că a fugit din țară pe motiv că nu vrea să se predea unor autorități române corupte și i-a catalogat pe judecători drept „fără conștiință și plini de ură”.

Vezi și:   Pontul zilei: Dinamo e pe minus în fața Astrei

„NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTIȚIE  CORUPT DIN ROMÂNIA!!! Am decis să lupt până la capăt pentru a-mi demonstra nevinovăția și pentru a-i demasca pe oamenii servili unui sistem de justiție bolnav din România! Voi face din acest caz nu numai un caz superdezbătut la nivel național, ci și un caz cunoscut internațional, pentru a atrage atenția opiniei publice din țările civilizate asupra nedreptăților, ilegalităților și abuzurilor pe care actualul sistem de justiție din România le face! Nu mă voi opri până la momentul în care cei care sunt cu adevărat vinovați și corupți și care își bat joc de viețile oamenilor nevinovați vor plăti!!! În aceste condiții, prioritatea principală a vieții mele a devenit rezolvarea acestei probleme și demonstrarea abuzurilor și nedreptăților, cu absolut orice preț!!!”, a scris Dragoș Săvulescu în2019, pe blogul personal

Foto: Instagram – @angela_martini, @maricapellegrinelli

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...