Alexandru Novac, în finala olimpică la aruncarea suliței!

Alexandru Novac s-a calificat în finala olimpică de la Tokyo în proba de aruncarea suliței! Mâine, trei sportivi tricolori vor concura în competițiile de la Jocurile Olimpice.

alexandru novac
Foto: Cristian Nistor

Alexandru Novac a obținut calificarea în finala olimpică de aruncarea suliței de pe locul patru în grupa sa, el terminând pe poziția a 7-a la general. Prima sa aruncare, ce a măsurat 83.27 metri, reprezintă un record personal al sezonului. La a doua înercare a atins distanța de 80.90 metri. Finala este programată pe 7 august, de la ora 14:00.

La precedentele două ediții ale Jocurilor Olimpice niciun atlet român nu a obținut calificarea în finale. Ultima medalie olimpică obținută de România la atletism a venit în urmă cu 13 ani, la Beijing, în proba de maraton, prin aurul cucerit de Constantina Diță.

Alexandru Novac, al doilea atlet român în finale

La Tokyo, Alexandru Novac este al doilea atlet român care a obținut calificarea în finală, după Bianca Ghelber, care a terminat pe locul șase în ultimul act al probei de aruncarea ciocanului.

România mai are doi atleți tricolori care urmează să concureze în competițiile de la Tokyo – Daniela Stanciu (săritura în înălțime) şi Marius Cocioran (50 km marș).

Astăzi, 4 august, un singur sportiv din delegația țării noastre a mai participat la probele de la Tokyo. Este vorba despre Kriszta Incze (categoria 62 kg), care a pierdut, cu scorul de 7-14, împotriva letonei Anastasia Gregorieva, în recalificările competiției de lupte.

Luptătoarea română fusese învinsă în sferturi de Aisuluu Tînîbekova, dar ajunsese în recalificări pentru că adversara sa din Kîrîgstan a reușit să meargă până în finală.

Vezi și:   Cele mai importante 10 transferuri ale cluburilor din Champions League

Kriszta Incze a obținut calificarea la Tokyo în urma deciziei delegației Coreei de Nord de a se retrage de la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice. Federația Internațională de Lupte a realocat două poziții, iar cea de la categoria 62 kg i-a fost acordată româncei, deoarece a fost următoarea după sportiva nord-coreeancă în clasamentul Campionatului Mondial din 2019, organizat în Nur-Sultan (Kîrgîstan).

Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice – Ziua 13, 5 august

3:10 – ATLETISM – Săritura în înălțime, Calificări: Daniela Stanciu.

5:40 – LUPTE (53 kg, libere). Optimi: Andreea Ana – Vanesa Kolodinskaia.

23:30 – ATLETISM – 50 km marș – Finala: Marius Cocioran

 

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...