Triumful tinerilor într-un an important pentru voleiul românesc

Cei mai buni voleibaliști și cele mai bune voleibaliste din liceele bucureștene s-au înfruntat în Olimpiada Liceelor McDonald’s, triumful venind, în ambele finale, pentru echipele Colegiului Tehnic Feroviar „Mihai I”. Anul acesta, naționala masculină participă la Europene.

triumful
Credit foto: Facebook.com/olimpiadaliceelor

În anul în care naționalele masculină și feminină a României participă la Campionatul European de volei (12-29 septembrie, în Franța, Slovenia, Belgia și Olanda), „Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I” a câștigat atât competiția de fete, cât și cea băieți la Olimpiada Liceelor McDonald’s.

„Atmosfera este incendiară”, au scris pe Facebook cei aflați în sala de sport a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti”, care a găzduit faza finală a celor două întreceri.

Celor 5.600 de liceeni care s-au înfruntat în acest an la cinci discipline sportive din cadrul Olimpiadei (handbal, tenis de masă, baschet, volei și fotbal) li se adaugă alte câteva mii venite să își încurajeze colegii.

Așadar, inițiativa McDonald’s România – sprijinită concret de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Prosport, Caldo Security şi SEG (Sport Evolution Group) – oferă unui număr însemnat de tineri o alternativă la orele petrecute în fața tabletei, a PC-ului sau a Play Station-ului.

Revenind la volei, iată care au fost rezultatele din ultima zi competițională:

FETE

Finala mare

Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I” – Liceul cu Program Sportiv „Mircea Eliade” 2-0

Finala mică

Liceul Teoretic „Dante Alighieri” – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” 2-1

BĂIEȚI

Finala mare:

Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I” – Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” 2-0

Finala mică:

Colegiul Naţional „Elena Cuza” – Colegiul Economic „A. D. Xenopol” 2-1

Echipa feminină a CTF Mihai I este pregătită de profesorul Claudiu Simion, iar cea masculină este antrenată de profesorul Răzvan Vasile.

„Mihai I” a dat și MVP-urile celor două finale: Marilena Cristina Puică şi Adrian Holotă. Ambii practică deja sport de performanță, Adrian făcând parte din naționala României care a terminat pe locul 3 în turneul balcanic, divizia cadeți, în 2018.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...