Talent există! România – trei medalii pe echipe la Europenele de tenis de masă juniori

Talent pur există în tenisul de masă românesc! Tricolorii au obținut trei medalii din patru posibile în probele pe echipe la Europenele pentru juniori.

Credit foto: facebook.com/pg/frtmromania

Cu câteva excepții, sportul românesc este departe de performanțele de altădată. Din fericire, România are în continuare foarte mulți copii talentați, iar pe câțiva dintre aceștia îi vedem în aceste zile la Cluj, acolo unde se desfășoarele Campionatele Europene pentru juniori.

Talentul tinerilor sportivi a fost răsplătit cu trei medalii, din patru echipe care au intrat în concurs. Mai mult, echipa de junioare 2 (sub 16 ani) a câștigat aurul.

Sala Sporturilor din Cluj arată impresionant, fiind amenajate nu mai puțin de 24 de mese de joc, la fiecare fiind programate meciuri la foc continuu.

Campionatele Europene au debutat pe 15 iulie, cu probele pe echipe, iar România s-a dovedit a fi printre națiunile care au contat cu adevărat.

La toate cele patru categorii, sportivii noștri au reușit să treacă de faza grupelor, iar cu trei echipe au ajuns cel puțin până în faza semifinalelor. Să le luăm pe rând:

Juniori 1 – medalie de bronz. Echipa a fost formată din Cristi Pletea, Rareş Şipoş, Dragoş Oprea, Mihai Zamfir, Mihai Nemaciuc

Băieții au avut un parcurs foarte bun până în semifinale, în primele tururi eliminatorii reușind să învingă Spania și Belgia cu același scor, 3-1. În semifinale, tricolorii au pierdut în fața Rusiei cu 3-2. În meciul decisiv, Rareș Șipoș a cedat cu 11-9, 11-7, 12-10 în fața rusului Lev Katsman.

În meciul pentru locurile 3-4, România a învins Germania cu 3-1.

Credit foto: facebook.com/pg/frtmromania

„Este un rezultat bun, dar per total eu sunt dezamăgit că nu am reușit să câștigăm cu Rusia. A fost o înfrângere grea. Dar este bine că ne-am redresat și am reușit să câștigăm azi și să obținem calificarea la Campionatul Mondial. Eram favoriți 1, iar starea noastră după pierderea semifinalelor este cumva normală”, a spus Rareș Șipoș, conform site-ului oficial al FR de Tenis de Masă.

„Având în vedere că timp de cinci ani în această formulă tot încercăm să câștigăm și nu reușim, este o dezamăgire pentru toți, dar sper să jucăm bine și să facem un rezultat bun la Campionatele Mondiale”, a susținut și Cristian Pletea.

Junioare 1 – medalie de bronz. Echipa a fost formată din Andreea Dragoman, Tania Plăian, Andreea Hudușan, Luiza Popescu și Elena Oprea

În fazele eliminatorii, România a învins Cehia cu 3-0 și Serbia cu 3-2, în urma acestui ultim meci dramatic asigurându-și medalia de bronz. În semifinale, Dragoman & Co au pierdut cu 3-0 în fața Rusiei. În partida pentru locul 3, tricolorele au învins Franța cu 3-1, luându-și astfel revanța după înfrângerea din grupă.


Credit foto: facebook.com/pg/frtmromania

„Noi de la început ne-am dorit o medalie, deci nu suntem dezamăgite. Se putea și mai bine, dar este un rezultat bun și locul 3”, a declarat liderul echipei, Andreea Dragoman.

Juniori 2 – locul 13. Echipa a fost formată din Dragoș Bujor, Iulian Chiriță, Darius Movileanu, Darius Toma, Andrei Tomică

Juniorii mici s-au oprit în optimile de finală, după 0-3 cu Belgia. La final, România a încheiat pe locul 13, după 2-3 cu Ungaria, 3-1 cu Olanda și 3-2 cu Italia în meciurile de clasament.

Junioare 2 – medalie de aur. Echipa a fost formată din Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Irina Rus

Campioanele europene au avut un parcurs pe care îl vor ține minte toată viața. În drumul spre medalia de aur, junioarele mici au învins în fazele eliminatorii Ucraina cu 3-0, Polonia cu 3-0 și Franța cu 3-0 (semifinale).

În marea finală, România a dispus de Rusia cu 3-2, după o desfășurare absolut fascinantă. Adversarele au avut 2-0 după primele două confruntări și 2-1 la seturi în meciul patru, dar Elena Zaharia și Luciana Mitrofan au dat dovadă de o concentrare  ieșită din comun pentru niște copile de 15 ani și au rezistat eroic, la final realizând o performanță ce le-ar putea marca întreaga viață.

Desfășurarea finalei a decurs în felul următor:

Elena Zaharia – Arina Slautina 2-3 (4-11, 11-8, 11-6, 5-11, 10-12)

Luciana Mitrofan – Elizabet Abraamian 1-3 (11-6, 7-11, 7-11, 8-11)

Elena Zaharia / Luciana Mitrofan – Liubov Tentser / Elizabet Abraamian 3-0 (11-5, 12-10, 11-4)

Elena Zaharia – Elizabet Abraamian 3-2 (9-11, 11-6, 4-11, 11-7, 11-5)

Luciana Mitrofan – Arina Slautina 3-1 (11-7, 14-12, 10-12, 11-5)

Înaintea probelor individuale și de dublu, România ocupă locul 2 în clasamentul pe medalii, fiind devansată doar de Franța, care a câștigat ambele titluri la juniori. 

De remarcat faptul că ambele echipe de juniori mari s-au calificat la Campionatele Mondiale. Până acum mergeau primele 5 echipe din Europa, dar din 2018 – doar primele 3.

Așadar, primele zile au fost un real succes pentru naționalele României, dar Europenele nu s-au terminat, astfel că n-ar fi exclus să vedem și zilele următoare niște surprize plăcute.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...