Halterofilele tricolore, cinci medalii la Campionatele Europene pentru juniori

Halterofilele din România au câștigat cinci medalii la Campionatele Europene pentru juniori U15 care se dispută la Ciechanow (Polonia).

halterofilele
Foto: Pagina de facebook FR Haltere

Cele cinci medalii obținute de România la Europenele de la Ciechanow au fost aduse de două sportive, singurele care au făcut parte din delegația țării noastre pentru competiția din Polonia.

Petronela Budăi, legitimată la CS Botoșani, a cucerit medalia de aur la stilul aruncat, cu 100 kg, și cea de argint la total, cu 173 kg, în limitele categoriei 71 kg. Ea a fost aproape de o clasare pe podium și la stilul smuls, unde a terminat pe poziția a patra, cu 73 kg.

Lavinia Vințeleriu, legitimată la CSM Cluj-Napoca, a câștigat trei medalii de agint, terminând pe locul doi la stilul smuls, cu 63 kg, la aruncat, cu 80 kg, și la total, cu 143 kg, în cadrul categoriei 49 kg.

Cele două sportive române au fost însoțite de antrenorul Mircea Flamind.

Campionatele Europene de Haltere pentru juniori U15 se desfășoră în perioada 20-27 august, la Ciechanow, Polonia.

FR de Haltere își ispășește sancțiunea primită pentru cazurile de dopaj

Pe 15 iunie 2021, Federația Internațională de Haltere a impus o suspendare de un an Federației Române de Haltere din cauza prezenței steroizilor anabolizanți în corpurile a cinci sportivi ai țării noastre. Patru dintre aceștia au participat la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), unde doi au reușit să obțină medalii (Roxana Cocoș – argint, Răzvan Martin – bronz).

România a putut trimite reprezentanți la Europenele de juniori din Ciechanow deoarece competiția din Polonia nu este sub egida Federației Internaționale de Haltere.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...