„Stejarii” au învins Chile într-un meci test înainte de Cupa Mondială

„Stejarii” au învins Chile într-un meci test înainte de Cupa Mondială. România s-a impus cu 30-23 (20-5), într-o partidă de verificare disputată pe stadionul „Arcul de Triumf” din București.

"Stejarii"
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

România a avut o primă repriză foarte bună, în care s-a distanțat pe tabelă la 15 puncte, 20-5, după ce a reușit două eseuri transformate și trei lovituri de pedeapsă.

În partea secundă, „Stejarii” au avut emoții pe final, dar au reușit să se impună cu 30-23, în ciuda unui forcing de final al formației sud-americane.

Tricolorii vor mai disputa pe arena „Arcul de Triumf” din București două jocuri de verificare, cu Uruguay (12 noiembrie) și cu Samoa (19 noiembrie).

România și Uruguay s-au mai întâlnit de 12 ori, stejarii câștigând de 9 ori, sud-americanii de două ori, iar o dată partida s-a încheiat la egalitate.

Cu Samoa, România s-a mai confruntat de două ori, ambele câștigate la București, în 1989 și 2017.

România, în grupă cu campioana mondială la CM 2023

La Cupa Mondială, România se va afla în grupa B, alături de campioana mondială Africa de Sud, de Irlanda, Scoţia şi Tonga.

„Stejarii” vor debuta la CM într-un joc cu Irlanda, programat pe 9 septembrie 2023 la Bordeaux. Apoi, România va întâlni Africa de Sud (17 septembrie, Bordeaux), Scoția (30 septembrie, Lille) și Tonga (8 octombrie, Lille).

Cupa Mondială 2023 va avea loc în Franța, în perioada 8 septembrie – 28 octombrie.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...