Și-au luat antrenor de top în pandemie. Pero Milosevic la HC Buzău

Și-au luat antrenor de top în plină pandemie de Coronavirus! Cunoscutul tehnician muntenegrean Pero Milosevic a semnat în luna mai cu echipa de handbal HC Buzău.

si-au luat antrenor
FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Faptul că Buzăul handbalistic reușise să-l aducă antrenor pe muntenegreanul Pero Milosevic nu mai constituie azi vreun breaking news. Treaba era gata de la începutul lunii mai. Noi facem azi o prezentare a poveștii din spatele acestei achiziții spectaculoase.

Când lucrurile au devenit clare că sezonul handbalistic va fi înghețat definitiv și că echipa buzoiană se va fi salvat de la retrogradare (ce-i fusese impusă în primele proiecte ale unei FRH cu gânduri alandala), antrenorul Eliodor Voica și-a anunțat șefii că nu-și va prelungi contractul cu HC Buzău.

Încă de anul trecut existau discuții cu CSM, omul e mai aproape de casă și familie, așa că nu s-a pus problema ca cineva să-l implore în genunchi să rămână. „Nimeni nu e de neînlocuit” este o vorbă universal valabilă oriunde și oricând.

Așa că Georgian Băducu și Răzvan Voicu, șefii clubului, oameni cu vreo 25 de ani de experiență în lumea handbalului de la noi, arbitri internaționali o perioadă bună, au început să-și consulte listele cu potențiali înlocuitori. Aflaseră că muntenegreanul de pe banca Politehnicii Timișoara nu-și va mai prelungi contractul cu „violeții” și l-au sunat.

Fuga la Timișoara în pandemie

„Am încercat marea cu degetul. Știam că e un nume uriaș, cu un palmares așa cum nu există acum în handbalul de la noi. Un caracter pe stilul războinic al sârbilor și ceva comparabil cu Tadici al nostru, dar am zis că nu strică să sunam și să-i propunem o întălnire de discuții, de tatonare”, povestește Băducu.

Primul pas a fost cu stângul. Șefii lui HC Buzău au urcat în mașină, iar pe la Brașov și-au dat seama că nici declarații de părăsire a orașului nu și-au scris. Plus că erau să mai bifeze o bilă neagră. Telefonaseră la impresar, care locuiește undeva pe lângă Cluj și îi propuseseră să facă o întălnire în patru undeva la jumătatea drumului între Buzău și Timișoara, iar compasul se oprise la Sibiu.

Milosevic nici nu a vrut să audă, era pandemie, era zăpăceală, așa că a pus condiția cea mai simplă: „Dacă mă vreți, veniți la Timișoara!” Iar drumul cuplului Băducu – Voicu a continuat până pe Bega. Acolo unde surpriza a fost uriașă!

Pero Milosevic plătise trei camere la un hotel din centrul orașului. Își convinsese un prieten să-i găzduiască vreo câteva ore în curtea din spatele casei pentru amenajarea unui grătar și a unei mese la care să se facă planuri pentru viitorul tuturor celor implicați, așa că toate cărțile erau acum în joc.

Și-au luat antrenor de națională

Fost antrenor de naționale precum Muntenegru, Liban, Bahrein și Qatar, dar și de Champions League feminin și masculin, plus de trei ori antrenorul anului în Serbia și Muntenegru, eroul nostru se documentase deja de cu seară despre Buzău. Știa ce-l așteaptă, știa cu ce oameni ar fi putut să colaboreze, îi stârnise curiozitatea proiectul și lista de achiziții pentru sezonul ce va debuta la 19 august.

Avea deja o ofertă pe masă din Orientul Mijlociu, ceva la vreo 10.000 pe lună. DAR faptul că soția sa suferise o intervenție chirurgicală la sistemul respirator (iar trecerea de la aer condiționat la cele 40-45 de grade de afară ar fi fost catastrofală) l-a făcut să ia în calcul rămânerea în Europa. Așa că oferta și planurile Buzăului au primit un răspuns pozitiv chiar în aceeași seară.

Telefoanele au început să zbârnăie imediat spre băieții ce trebuiau convinși și ei să vină să joace în noua haită de lupi, presa a fost informată și iată-l pe maestrul Pero noul boss din vestiarul Buzăului!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...