Elizabeta Samara: „Familia m-a sprijinit mult. România – cât se poate!”

Elizabeta Samara a câștigat, luna aceasta, medalia de aur în proba de simplu la Campionatul European de tenis de masă, învingând-o în finală pe olandeza Li Jie și devenind astfel campioană europeană. Sportiva vorbește în exclusivitate pentru SPORTescu despre competiție și despre gustul aurului european.

Samara

Ești campionă europeană. Te așteptai să cucerești medalia de aur în momentul în care ai debutat la turneul final?

Sinceră să fiu, am plecat cu obiectivul de a cuceri o medalie. Nu am spus la nimeni că am ca obiectiv și turneul la simplu. Când am văzut tragerea la simplu, am simțit că e șansa mea. Am simțit că pot să iau medalia.

Care e gustul aurului european?

Eu încă nu realizez și totuși îmi dau seama că este gata, am câștigat aurul și totul s-a încheiat frumos. Acum trebuie să mă gândesc la ce va urma.

Cât de dificil este un Campionat European?

A fost un turneu foarte lung. 9 zile s-au jucat meciuri de la cap la coadă. Am jucat câte 12 ore pe zi. E foarte greu, trebuie să te pregătești mental și fizic.

„Asiaticele nu știu nici imnul și nici limba țării pe care o reprezintă. E urât!”

Sportivele din China au invadat aproape toate echipele naționale…

Sincer, este urât să joci contra unei asiatice din Europa. La dublu am jucat finala contra unei turcoaice și a unei spanioloaice, ambele chinezoaice, de fapt. Nu știau nici imnul, și ele au fost pe podium. E urât să joci la un asemenea turneu și să nu știi nici măcar imnul, să nu stăpânești limba țării pentru care joci.

Ai simțit presiune după ce tu și Georgina Pota ați pierdut finala la dublu în fața celor două asiatice ce reprezentau Spania și Turcia?

Nu pot să spun că am simțit presiune. Am vrut să mă concentrez pe meciul de la simplu, asta mă interesa cel mai mult. La simplu ești doar tu cu tine, dacă pierzi meciul ești out, e gata. La echipe și la dublu te mai agăți, e altfel.

Ai cucerit aurul și ai adus România pe cea mai înaltă treaptă. Îți mai aduci aminte de începutul carierei?

Daaa, cum să nu. Aveam 5 ani când  m-am apucat de sport, iar prima medalie de aur am cucerit-o la 9 ani. Atunci m-am simțit mândră și capabilă să ajung departe. Am simțit acest lucru atât eu, cât și părinții mei.

Ai simțit sprijin din partea familiei și prietenilor mereu, dar din partea României?

Părinții mei m-au susținut mereu, cât au putut de mult, de altfel și ei sunt foști sportivi. Din partea țării… cât se poate.

Cum ai colaborat pe parcursul turneului cu antrenorul tău, Viorel Filimon?

Foarte bine. De la meci la meci ne-am înțeles mai bine. Am făcut ce mi-a spus dânsul și am comunicat foarte bine, în așa fel încât ne-am completat unul pe celălalt.

„Prea mulți bani nu sunt”

Ce cadou îți vei face cu banii câștigați?

Nu știu ce voi face cu banii. Încă nu m-am gândit la asta, nici nu am avut timp, trebuie să ajung acasă, pentru că nu am reușit să stau decât o zi. Oricum, vă dați seama că prea mulți bani nu sunt.

Ce alte pasiuni mai are sportiva Elizabeta Samara în afară de tenis de masă?

Urmăresc foarte mult sport la televizior. Îmi place foarte mult să mă uit la handbal.

Cu ce echipă ții?

Cu HCM Baia-Mare.

Ce planuri ai pentru viitor?

În primul rând, vreau să ajung acasă, iar pe viitor sper să joc în continuare și să nu mă accidentez. Vreau să continui să fac sport mult timp de acum încolo și apoi să mă apuc de antrenorat.

Citiți mâine un interviu exclusiv cu Viorel Filimon, antrenorul Elizei Samara, care vorbește despre competiție, dar și despre nemulțumirile sale privind presa din România.

Credit foto: facebook.com/ElizabetaSamara

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...