Tecău și Mergea luptă cu Nadal pentru aurul olimpic la Rio 2016

Rio 2016, programul românilor: Astăzi vom avea reprezentanți la judo, tenis de masă, tenis de câmp, handbal, haltere și atletism. Cel mai așteptat eveniment este finala de aur pe care o vor juca, la dublu, Tecău și Mergea, împotriva spaniolilor Rafael Nadal – Marc Lopez.

rio 2016 - mergea, tecau - nadal
foto: prosport.ro

Tot astăzi debutează și echipa de tenis de masă, care în 2012, la JO de la Londra, aducea pentru România medalia de bronz.

JUDO

16:00 – Daniel Natea, categoria plus 100 kg.

TENIS DE MASĂ

18:00 – România (Daniela Dodean Monteiro,  Elizabeta Samara, Bernadette Szocs) vs. Coreea de Sud – turul 1

TENIS DE CÂMP

22:30 – Horia Tecău, Florin Mergea – proba dublu, finala

Perechea Tecău/Mergea și-a garantat o medalie după ce i-au învins în semifinale pe americanii Sock și Johnson. Băieții noștri luptă azi pentru aur împotriva campionilor olimpici din 2008, Rafael Nadal și Marc Lopez.

după terminarea finalei de dublu – Irina Begu, Horia Tecău – proba dublu mixt, sferturi de finală

Lui Horia Tecău îi merge bine și la dublu mixt, unde face echipa cu Irina Begu. Cei doi au trecut în optimi de perechea Radwanska/Kubot, după un meci strâns. În sferturi, românii înfruntă perechea cehă Hradecka/Stefanek. Tecău și Begu au rămas singurii reprezentanți ai României la dublu mixt, după ce Florin Mergea și Monica Niculescu s-au retras de la această probă.

HANDBAL

20:40 – România vs. Spania – grupe

Echipa de handbal feminin a României pare să fi regăsit gustul victoriei după ce a  învins selecționata Muntenegrului cu 25-21. Naționala noastră joacă azi împotriva Spaniei, iar o înfrângere ar diminua foarte mult șansele de a trece de grupe. Ultima confruntare între cele două selecționate a avut loc anul acesta, într-un amical încheiat la egalitate, scor 21-21.

HALTERE

1:00 – Gabriel Sincrăian – categoria 85 kg, grupa A

ATLETISM.

2:40 Florina Pierdevară – 1.500 metri, serii

Programul românilor la Rio 2016, 12 august. La distribuire pe retelele sociale, recomandăm utilizarea tag-urilor: #Rio2016, #HaiRomania – Jocurile Olimpice de Vara de la Rio pe Wikipedia.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...