Mincă: „Nu-mi vine să cred ce mi-a făcut Dan Petrescu! Bilașco și Mara m-au lucrat, își trag comisioane”

Dat afară azi de CFR Cluj, portarul Mihai Mincă (32 de ani) își spune punctul de vedere în exclusivitate pentru SPORTescu.ro.

Mihai Adrian Minca
Credit foto: Răzvan Păsăricî / sportpictures.eu

Ce-a avut Dan Petrescu cu tine?

Ce să aibă? De la Maribor, din Slovenia…

Da, am citit pe digisport.ro că ați făcut o băută pe acolo.

Deci hai să-ți spun adevărul. A fost ultima seară din cantonament, ne-am adunat mai mulți, am fost vreo 14-15 inși și ne-am pus la o bere. Am băut, într-adevăr, până pe la 1-2 noaptea. Dimineața la 7 am avut o alergare ușoară și apoi trebuia să plecăm la aeroport. Eu m-am dus la antrenament la 7 dimineața, dar eram cam ofilit. Cum nu băusem nimic de mai mult timp, m-am resimțit, dar nu numai eu, ci și ceilalți. Mi-a zis după 10 minute să nu mai stau și să mă duc să mă mai odihnesc un pic. M-am dus la hotel. Cu câteva zile înainte, Petrescu a venit la mine și mi-a zis să nu mă mai gândesc să plec la Mouscron, că a vorbit cu conducerea să-mi mărească contractul și că vrea să-mi stea capul numai la fotbal. I-am zis: „Mister, vă mulțumesc din suflet, apreciez foarte mult, n-a mai făcut nimeni asta pentru mine”.

Și ai semnat prelungirea?

A venit cu contractul de prelungire și de mărire, pe care l-am semnat mai târziu, iar apoi președintele cu juristul au mai venit cu o hârtie. În cazul în care făceam un act de indisciplină, să se rezilieze contractul când vor ei. I-am spus lui Petrescu, iar el a luat foc, mi-a zis că nu se poate așa ceva și s-a dus peste ei la masă, mi-a luat apărarea. Apoi mi-a zis că a vorbit cu oamenii, să semnez și actul ăla, că va rămâne la el și cât e el la echipă nu îl va da la conducere. I-am spus că merg pe încredere și că altfel nu semnam acel act. Mi-a zis că îl și rupe dacă trebuie.

Vezi și:   Păcăliţii din Liga 1 şi păcălicii FRF

Și-ai semnat…

Am semnat, da.

Și-acum l-a folosit?

Păi da, Petrescu s-a dus ieri cu actul respectiv la conducere, l-a ștampilat, l-a legalizat și azi am aflat că sunt dat afară.

Dan Petrescu in meciul de fotbal dintre FC Botosani si CFR Cluj din etapa 1 a Ligii 1 Orange, disputat pe stadionul Municipal din Botosani, luni 17 iulie 2017. IONUT TABULTOC / Sport Pictures
Credit foto: IONUT TABULTOC / Sport Pictures

Pe Camora îl pot da oricând afară!

Și din cei 14-15 care au băut atunci, numai tu ai căzut?

Da, numai eu. Petrescu mi-a spus prima oară că i-a zis conducerea că eu am mai făcut ceva probleme, eu și Camora de fapt, și de-aia ne-au făcut act adițional. Pe Camora poate să-l dea oricând afară, el îl are la club.

Păi ce ați mai făcut?

Mai demult nu m-am dus în cantonament, că au vrut să mă ia al treilea portar, dar asta s-a întâmplat acum câțiva ani. Chestii aiurea, nu aveau nicio legătură cu prezentul. Eu am mers pe încrederea lui Mister, care mi-a spus să semnez că nu vor fi probleme, iar el a dat actul la conducere.

Poate ai mai făcut ceva între timp, i-ai răspuns la antrenamente…

Nimic, vă jur! Când mi-a prelungit atunci contractul, i-am zis: „Mister, vă rog să mă credeți că mă bucur foarte mult că-mi sunteți antrenor. Eu băteam mingea în fața blocului când eram copil și ziceam numai Dan Petrescu în sus, Dan Petrescu în jos. Pentru mine, sunteți un idol.” Și-a început să râdă.

Mara și Bilașco vor să-și ia comisioanele”

Păi și ce i-a cășunat acum?

Vă spun eu ce! Bogdan Mara și Bilașco și comisioanele lor, să aducă pe unul și pe altul și să-și ia banii.

Și Dan Petrescu face tot ce zic băieții ăștia?

Păi uite c-a făcut!

Am citit că au pus bodyguardul pe tine.

Da, m-am dus la stadion, a venit Vasile la mine și mi-a spus: „Mișule, suntem prieteni de-atâta timp, te rog nu-mi crea probleme”. L-am întrebat ce s-a întâmplat. „Păi m-au pus ăștia să te păzesc”.

Vezi și:   S-a elucidat misterul: De ce vrea Dan Petrescu să plece din țară

Tu bănuiai ceva pân-acum? Sau te-au luat ca din oală?

Ca din oală, direct. Noi aveam meci amical azi, îmi zisese Cornel Cernea (n.r. – antrenorul cu portarii de la CFR) că eu voi apăra.

Ai vorbit cu Dan Petrescu azi sau cu Iuliu Mureșan?

M-am dus la micul dejun, am dat mâna cu Petrescu și i-am zis: „Mister, pot să vorbesc cu dumneavoastră după ce mâncați?” Și a zis: „Da, da, după ce mănânc, vorbim”. L-am așteptat la el la birou, a venit și m-a întrebat: „Ce faci, mă, pe-aicea?” I-am zis că aștept să vorbesc cu el. S-a dus în birou și după vreo zece minute a venit preparatorul fizic și mi-a comunicat să vin mâine, că Mister nu are timp azi. În timpul ăsta, Vasile, tot pe lângă mine. Și-l întreb: „Băi Vasile, ce tot stai pe aici?” „Păi ăstora le e frică de tine, au zis să stau pe-aici, prin preajma ta, să nu lovești pe careva”. Vă dați seama, dacă au pus bodyguardul să mă păzească, înseamnă că lucrurile nu sunt ok. Pur și simplu m-au lucrat, m-au făcut.

Păi și ce faci acum?

Ce să fac. Dacă actul ăla rămânea în sertar la Dan Petrescu, eu rămâneam la echipă. Dar el l-a dus la conducere și gata.

Mai poți merge la Mouscron?

Nu știu, i-am zis lui Mircea Rednic că mi-a spus Petrescu să rămân și că mi-au mărit salariul. Îmi făcuse contract, tot, la Mouscron, mi-a zis salariul… O să-ncerc. Nu-mi vine să cred ce mi-a făcut Dan Petrescu.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...