Guardiola, manager la rugby

Cunoscutul antrenor de fotbal Pep Guardiola, după ce a cucerit lumea balonului rotund, atât ca jucăor, cât și ca manager, și-a îndreptat atenția și către rugby

guardiola intre fotbal si rugby
Actualul antrenor al lui Bayern Munchen speră ca metodele sale să aibă un impact pozitiv și asupra sportului cu balonul oval, susține site-ul oficial al Federației Române de Rugby, www.frr.ro, cu referire la BBC.

Spaniolul de 43 de ani, cunoscut pentru transformarea echipei Barcelona înainte de mutarea sa în Germania, consiliază în prezent echipa națională de rugby a Japoniei.

Antrenorul niponilor, Eddie Jones, a declarat că a discutat cu Guardiola pentru câteva ponturi înaintea Cupei Mondiale de anul viitor, unde Japonia are drept scop obținerea cel puțin a unei victorii, performanță pe care nu a mai bifat-o din 1991. „Este cel mai bun antrenor de fotbal la nivel mondial și vrei întotdeauna să înveți de la cei mai buni. Este o oportunitate extraordinară” a precizat australianul Eddie Jones, citat de BBC.

Fostul antrenor al echipei Wallabies a mai adăugat că întâlnirea cu Guardiola a fost una extrem de utilă, ea urmând unor antrenamente ale echipei din Munchen, la care Jones a fost observator.

“Rugby-ul și fotbalul sunt foarte asemănătoare, în sensul că în ambele trebuie menținut balonul în mișcare. Atât Bayern Munchen, cât și Barcelona aveau cele mai fantastice schimburi de pase. Principiile sunt exact aceleași”, a precizat Guardiola.

Din punct de vedere tehnic, antrenorul Japoniei a mai spus că intenționează să își învețe echipa să fie mai flexibilă tactic. Japonia este în grupa B a Rugby World Cup 2015, împreună cu Samoa, Africa de Sud, Scoția si Statele Unite.

credit foto: eurosport.com

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...