Golghetera Jocurilor Olimpice 2008 se retrage pentru că nu ne pasă!

Golghetera Jocurilor Olimpice 2008 se retrage pentru că nu vă pasă!
Băăăăă, voi sunteți nebuni? România a dat golghetera JO de la Beijing, în 2008, dar noi n-am fost în stare să promovăm superperformanța asta.

Ramona Farcau
Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

„NOI”, adică cine? Noi, presa. Noi, Federația Română de Handbal. Noi, fanii, cei care ne lamentăm și ne plângem că nu avem performanțe, că sportul a căzut, dar uităm astfel de evenimente, uităm astfel de sportivi uriași!

Ramona Farcău (37 de ani) e o sportivă uriașă, imensă, excepțională. Măi, oameni buni, a fost golghetera Jocurilor Olimpice de la Beijing! Mai avem un astfel de om în România, pe Ștefan Birtalan, nici de el nu mai știe nimeni din actuala generație.

Dar cine să îi promoveze, cine să îi readucă în memorie, cine să îi prezinte copiilor în ziua de azi? Mă gândesc că presa, federația de specialitate, Ministerul Tineretului și Sportului…

Suntem o țară de proști, mi-e din ce în ce mai clar. Când nu avem performanțe, ne plângem ca niște babe bocitoare. Când avem, le minimalizăm!

Ramona se retrage din handbal, dezamăgită de ce se întâmplă cu acest sport în România. Dezamăgită de cum e tratată, de cum e apreciată sau mai bine zis neapreciată.

Ca și în fotbal, în handbal sportivii sunt neplătiți cu lunile. Competiția e ținută artificial în viață, cu echipe care se târâie prin Liga întâi sau a doua. Dacă nu se spală bani, autoritățile locale nu sunt interesate.

Fiindcă nu știu să promoveze sportivi precum Ramona Farcău, cluburile nu atrag sponsori. Știați că Ramona Farcău, golghetera JO de la Beijing 2008, a jucat pentru Dinamo în ultimul an, în Liga a doua din România? Sunt convins că foarte puțini dintre voi știau.

Ar trebui să ne trezim, dar nu suntem în stare. Ar trebui să ne fie rușine, dar suntem prea porci ca să ne fie. Ar trebui să facem ceva repede, dar suntem prea putori. Poate ne trezesc totuși antrenorii ăștia străini, pentru care găsim bani să plătim.

Ramona Farcău, golghetera Jocurilor Olimpice 2008 se retrage din activitate la finalul sezonului, spunând azi pe pagina ei de facebook că „mulți dintre cei care ar trebui să reprezinte un real suport pentru atingerea performanțelor au ajuns sa ia in derâdere valorile sportului”. E un mesaj care ar trebui să ne dea de gândit!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

3 COMENTARII

  1. O jucatopare care nu cred ca va mai fi alta la fel de buna pe postul ei o jucatoare care a fost formata de Tadici cu metodele lui dar careia nuici chiar Tadici nu avea ce sa-i reproseze.Un caracter puternic si o fata cu suflet mare si care merita toata lauda, dar si cum d,voastra spuneati cine sa aiba grija
    oamenilor care ne-au dus faima in lume ,?cine mai sti ca Romannia a fost campioana mondiala si olimpica la baietii iar la fete nu a lipsit niciodata de la un CM…cine??? cei care sunt azi in fruntea sportului pe criterii politice???Asta este domnilor si e bine ca mai sunt oameni ca d=voastra care mai pun si astfel de intrebarii dar din pacate sunt putini.
    In loc sa vorbim de valorile care ne aduc faima tot mai mult vorbim de penali…..Pacat

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...