Final de an cu încă o medalie pentru David Popovici: argint la Mondialele de Natație în bazin scurt

Final de an cu încă o medalie pentru David Popovici: argint la Campionatele Mondiale de Natație în bazin scurt de la Melbourne. Sportivul român a încheiat cursa de 200 m liber cu timpul de 1.40.79.

final de an
Pagina de facebook FRNPM

„În finala probei de 200 m liber, David Popovici a înotat fantastic pe culoarul al șaptelea și s-a clasat pe poziția a doua, una care îi aduce medalia de argint la această competiție din Australia. Felicitări, David!”, a notat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern pe pagina oficială de Facebook.

Medalia de aur i-a revenit sud-coreeanului Hwang Soonyu, cu timpul de 1:39.72, iar locul trei a fost ocupat de britanicul Tom Dean, 1:40.86.

Românul s-a calificat în ultimul act cu al șaselea timp, după ce a câștigat seria a patra, cu 1:42.31.

Sportivul legitimat la CS Dinamo este campion mondial și european în proba de 200 de metri liber în bazin olimpic, titluri câștigat în acest an.

Locul 4 în proba de 100 m liber, cu nou record mondial de juniori

La această ediție a Campionatelor Mondiale de înot în bazin scurt, David a terminat pe locul patru cursa de 100 m liber, stabilind un nou record mondial de juniori, dar și un nou record național de seniori.

De asemenea, la competiția de la Melbourne, sportivul român în vârstă de 18 ani s-a oprit în seriile probei de 400 m liber, după ce a fost înregistrat cu timpul de 3:58.48.

A fost a doua participare a lui David Popovici la un Campionat Mondial în bazin scurt, după ce, în 2021, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite, a terminat pe locul 14 la 200 de metri liber, iar la 400 de metri liber nu a prins finala.

Vezi și:   Cu ce am rămas după Campionatul Mondial feminin de tineret, unde România a terminat pe locul 8

La Campionatele Mondiale de la la Melbourne (13-18 decembrie), România a fost reprezentată de trei înotători, David Popovici, Robert Glinţă şi Andrei Anghel, cucerind o medalie, cea a lui David Popovici în proba de 200 m liber.

În 2022, David Popovici a cucerit nu mai puțin de 14 medalii mondiale și europene, dintre care 11 de aur!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...