Are lumea la picioare! David Popovici, cel mai rapid om de pe planetă!

Are lumea la picioare! David Popovici a spulberat recordul mondial și a devenit campion european la 100 metri liber. În finala probei de la Campioanele Europene de înot de la Roma, românul și-a dominat autoritar adversarii. 

redit: Pagina de facebook FRNPM

În vârstă de 17 ani, David Popovici scrie istorie și la Europene, după ce la Mondiale a cucerit două medalii de aur.

La capătul unei curse electrizante în finala probei de 100 m liber de la CE, tânărul român a terminat primul, cu timpul de 46,86, nou record mondial!

Precedentul record al lumii, 46,91, era deținut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho.

Are lumea la picioare! Cel mai rapid înotător din istorie

După această cursă care va rămâne în istorie, David Popovici a devenit cel mai rapid înotător al tuturor timpurilor, indiferent de stil.

În 2022, Popovici a mai câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta și alte cinci medalii, dintre care patru de aur și una de argint, la Campionatele Europene de juniori de la Otopeni.

Pentru performanțele realizate, David Popovici a fost decorat de președeintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...