Rege în Balcani. David Popovici, peste Djokovic și Modric

Rege în Balcani. David Popovici, peste Novak Djokovic și Luka Modric în ancheta organizată de agenţia bulgară BTA, la care au luat parte agenţiile de ştiri din regiune.

rege
FOTO: Marian Burlacu/SPORT PICTURES

David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv din Balcani în 2022, cu 64 de puncte, devansându-l pe tenismanul sârb Novak Djokovic, 61 puncte, şi pe fotbalistul croat Luka Modric, 48 puncte.

David Popovici a avut un an 2022 fenomenal, în care a cucerit 11 medalii de aur și trei de argint la competițiile de seniori și juniori la care a participat.

Sportivul legitimat la CS Dinamo a devenit dublu campion mondial și dublu campion european la seniori, în probele de 100 și 200 metri liber.

Rege: Cel mai rapid din lume pe 100 de metri

În plus, sportivul român de 18 ani a devenit cel mai rapid înotător al planetei în proba regină de 100 metri liber, după ce la CE de seniori a doborât recordul mondial vechi de 13 ani, cu timpul de 46.86 secunde.

Într-un clasament realizat de FINA pentru performanțele din 2022, David Popovici are cei mai buni cinci timpi în proba de 100 de metri liber și patru din primii cinci timpi ai probei de 200 de metri liber.

„David a încheiat un an de poveste, 14 medalii câștigate în 2022, 11 dintre ele sunt de aur. Ultima medalie, argintul de la 200 m, la Melbourne, la Mondialele din bazin scurt. Drumul spre JO Paris 2024 continuă!”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Simona Radiș, pe locul 13 în ancheta BTA

Desemnat cel mai bun sportiv din Balcani de 7 ori, Novak Djokovic a câştigat în acest an titlul la Wimbledon şi Turneul Campionilor.

Vezi și:   David Popovici, la două sutimi de podiumul olimpic! Rezultatele românilor

La rândul său, Luka Modric, laureat al anchetei BTA în 2018, a cucerit medalia de bronz cu Croația la Cupa Mondială din Qatar, precum și Liga Campionilor și campionatul în Spania, cu Real Madrid.

Canotoarea Simona Radiş, dublă campioană europeană şi mondială în acest an, s-a clasat pe locul 13, cu 10 puncte, iar canoistul Cătălin Chirilă, campion european şi mondial, a fost pe locul 33, cu 3 puncte.

Canotorii Ionela-Livia Cozmiuc, Sergiu Vasile Bejan și Marius Vasile Cozmiuc, halterofila Loredana Toma, gimnastele Sabrina Voinea și  Amalia Puflea, atleta Bianca Florentina Ghelber, luptătorii Nicu Ojog și Andreea Ana, săritorul în apă Constantin Popovici, pugiliştii Lăcrămioara Perijoc şi Andrei Arădoaie, toţi medaliaţi la Europene şi/sau Mondiale, s-au aflat pe lista sportivilor români cu performanţe în 2022.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...