Euro 2016: Romania – Franta 1-2, avem echipă!

Euro 2016, România – Franţa 1-2, după un gol din Infern al lui Payet, dar ai noştri au arătat a echipă de Euro, exact ce voiam de la Grigore, Pintilii şi compania.

euro 2016

Digisport şi Prosport dau echipa de start a României: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Dr. Grigore, Raț – Pintilii, Hoban – Adi Popa, Stanciu, Bogdan Stancu – Fl. Andone.
Pe uefa.com, cu două ore înainte de începerea partidei, nu apăruseră datele oficiale în privinţa echipelor de start, dar ştiam demult că aşa va juca nea Puiu.

O echipă pe care o anticipam, fără mari surprize, o tactică precaută, cum ne-am obişnuit, cu doi închizători şi cu aripile Bogdan Stancu şi Adi Popa coborând mult înapoi şi cu un vârf aproape izolat, care trebuia să se bată de unul singur cu toţi fundaşii francezi.

Sincer, nu dădeam nicio şansă acestei echipe a României în debutul Euro 2016, nu m-aş fi gândit niciodată că va fi 1-1 în minultul 88, dar am început să sper de la pauză. Era 0-0, ai noştri se mişcaseră bine, îmi era teamă doar de o cădere fizică. Dar băieţii au alergat ca etiopienii ăia de la maraton care nu au splină şi plămâni. Am văzut în Pintilii un jucător de clasă, e drept că o clasă defensivă, dar omul ăsta a muncit atât de mult, încât ar merita o distincţie prezidenţială.

Nu aveam încredere în Grigore, pentru că îl văzusem în meciurile oficiale jucând cu echipe mici şi foarte mici, dar băiatul venit din mijlocul cămilelor a respins tot ce a avut în careu, uneori cu execuţii acrobatice pe care le vezi doar la marii fundaşi ai lumii.

Mi-a plăcut puterea de luptă a lui Andone, subtilitatea lui Stanciu, energia lui Adi Popa, dar aş fi vrut ca Tătăruşanu să-l jeneze el pe Giroud, mi-ar fi plăcut ca Raţ să aibă cu cinci ani mai puţin, iar Stancu să aibă un pic de tupeu, cât să o bage în poartă de la doi metri.

Aş fi vrut să îl văd pe nea Puiu încercând să câştige meciul la 1-1, cu Sânmărtean pe teren, şi nu cu Torje, dar asta e mentalitatea românească, să ne mulţumim cu puţin, de ce să încercăm să schimbăm lumea?

O echipă a României care ne-a surprins în bine, per ansamblu. Să vedem cum vom înţelege să atacăm Elveţia şi Albania.

Cristiana ne îndeamnă la unitate și la susținerea României. Hai România!

Credit foto: lexpress.fr

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...