Diversiune ieftină a Guvernului în cazul Drăgulescu

Reacţia purtătorului de cuvânt al Guvernului cu privire la doleanţa campionului mondial Marian Drăgulescu este total deplasată şi, cu atât mai regretabilă, cu cât ea deformează flagrant mesajul transmis de sportiv.

dragulescuGuvernul condus de Cioloş recurge la o diversiune de doi bani, jenantă, care ne confirmă faptul că politicienii români, tehnocraţi sau mai puţin tehnocraţi, sunt toţi o apă şi-un pământ şi mint cu neruşinare pentru a-şi atinge scopurile.

Marian Drăgulescu a cerut, pe bună dreptate, o premiere egală pentru el şi pentru ceilalţi medaliaţi la Campionatele Mondiale din acest an, la fel cu cea a fetelor din naţionala de handbal, şi nicidecum o micşorare a primelor încasate de acestea, cum mincinos a interpretat purtătorul de cuvânt al lui Cioloş.

Şi-aşa sunt foarte puţini sportivi români care mai obţin performanţe la nivel mondial. De ce să-i discriminăm? Aşa cum fetele minunate din naţionala de handbal, care au luat bronz în Danemarca, merită cu prisosinţă banii promişi de prim-ministru, tot la fel merită aceeaşi sumă, sau chiar mai mare, medaliaţii cu argint mondial din acest an – Drăgulescu, fetele de la spadă, Corina Căprioriu şi Andreea Chiţu, de la judo.

Motivul că s-a premiat un sport de echipă este din nou pueril. Sportivii care au realizat performanţe în 2015 au muncit la fel de mult pentru acestea, ca şi fetele de la handbal. Iar aducerea în discuţie a faptului că ceilalţi sportivi medaliaţi au primit şi bonusuri de la cluburi este din nou deplasată, pentru că aşa se poate spune şi despre handbaliste că primesc salarii imense din bani publici, mai ales cele de la CSM Bucureşti sau de la Baia Mare.

Vezi și:   Echipajul românesc de 8+1 ia startul la Wimbledon 2018

Nu cred că fondul special al Guvernului ar rămâne pe zero dacă s-ar fi alocat bani suplimentari şi pentru ceilalţi sportivi medaliaţi în acest an la CM. Ar fi fost un gest de normalitate şi de bun simţ, de apreciere a performanţelor. Aşa, prin ieşirea publică de ieri a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Cioloş şi ai lui s-au făcut de ruşine.

În speranţa unui 2016 mai bun şi care să le lumineze minţile actualilor guvernanţi, să urăm marilor noştri sportivi multă putere de muncă şi performanţe de vârf la Jocurile Olimpice.

La mulţi ani!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...