Dinamo are echipă, Steaua – vedete

Dinamo este în acest moment o echipă în creştere, în timp ce Steaua, cu 12 transferuri în această iarnă, e plină de vedete.

Antun Palic,Nicusor StanciuDinamo şi Steaua se luptă din nou pentru titlu, ceea ce nu s-a mai întâmplat de sezoane bune, mai precis din 2006-2007, atunci când cei din „Ştefan cel Mare” au luat ultimul lor titlu, iar rivala s-a clasat pe 2.

Roş-albaştrii au dominat în ultimii trei ani competiţia internă, în timp ce „câinii” au încercat şi au reuşit să supravieţuiască insolvenţei şi, implicit, datoriilor lăsate de gaşca lui Borcea.

Rednic a făcut echipă cu bani puţini şi cred că are un atu important din acest punct de vedere, pentru că Steaua a schimbat mult în această iarnă, poate prea mult pentru intersezon, când, de obicei, trebuie doar să plombezi, nu să reconstruieşti.

Bineînţeles că Reghecampf şi ai lui au atuul experienţei jucătorilor. Unii dintre ei au participat la campania câştigătoare din ultimii trei ani, alţii au venit din campionate puternice, chiar dacă nu au mai jucat în ultimul timp.

Dinamo a arătat şi împotriva Chiajnei, pe care  a învins-o sâmbătă seara cu 4-0, ca o adevărată echipă, unde forţa grupului impune ritmul jocului şi împinge adversarul spre propriul careu, obligându-l să greşească, aşa cum s-a întâmplat şi la faza penalty-ului de la primul gol, dar şi la alte acţiuni de atac.

Puriul a conceput una dintre cele mai bune apărări din campionat – doar 23 de goluri primite în 25 de meciuri (pe primul loc e ASA – 20 de goluri încasate în 24 de meciuri), dar şi doi mijlocaşi centrali, Anton şi Nedelcearu, care închid jocul în faţa apărării şi sunt activi pe faza de atac, prin acţiuni individuale sau prin pase lungi către oamenii din ofensivă.

Cel mai mare plus al roş-albilor este acest Palici, care are clarviziune, tehnică şi apare deseori şi la finalizare. Iar când mai ai şi doi atacanţi care marchează mai mereu când intră pe teren, echipa e într-adevăr una solidă. Ca să nu mai vorbim de Rotariu, mai matur în joc de la meci la meci sau de Bicfalvi, care abia aşteaptă să debuteze.

Steaua şi-a aşezat un pic apărarea prin venirea lui Tamaş, Toşca trecând pe postul lui, cel de fundaş stânga, dar trebuie să vedem cât de constant e Bad Boy pe parcursul mai multor meciuri. La mijloc, întoarcerea lui Pintilii ar trebui să aducă un plus, deşi nu l-am remarcat cu vreo acţiune deosebită în partida din prima etapă a anului. Totuşi, Steaua joacă, în acest moment, cu două mâini moarte, Chipciu şi Popa, ambii dezorientaţi total din nu se ştie ce motive.

Marica ar putea fi plusul din atac, se vede că e fotbalist, atacant de calitate, din demarcare şi preluare. Mai rămâne să mai şi înscrie.

Dar, după cum spuneam, cu tot cu vedetele Tamaş, Pintilii, Chipciu, Stanciu sau Marica, Steaua nu pare încă o echipă omogenă. Să vedem dacă are timp să şi devină în timpul play-off-ului…

Cine credeţi că va merge cu succes până la capăt, echipa de vedete a lui Reghecampf sau echipa cu fotbalişti muncitori a lui Rednic?

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...