Cum s-a transformat CSM București peste noapte și a devenit mare favorită la câștigarea Ligii

CSM București s-a transformat peste noapte dintr-o echipă adormită într-una extraterestră și a devenit mare favorită la câștigarea Ligii Campionilor.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Handbalul românesc a intrat în Sărbătorile pascale cu un succes de răsunet. CSM București a învins Metz cu 34-21, vineri seara, în manșa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Cu acest rezultat, campioana României și-a rezolvat calificarea în turneul Final Four de la Budapesta pentru al treilea sezon la rând!

”Tigroiacele” vor avea astfel șansa să lupte pentru trofeu și în acest sezon, căci e greu de crezut că Metz mai poate întoarce rezultatul în partida retur, programată pe 15 aprilie.

De ce este calificată deja CSM București

De-a lungul timpului, în cupele europene s-au văzut multe răsturnări spectaculoase. Chiar și în acest sezon, Issy Paris, formație la care evoluează Crina Pintea, a refăcut un handicap de 10 goluri după manșa tur cu Erd (Ungaria), reușind să câștige returul la o diferență de 11 goluri și să se califice în grupele Cupei EHF. De la 13 goluri, însă, nu a mai întors nimeni rezultatul, cel puțin nu în ultimii ani.

Dincolo de rezultatul înscris după primele 60 de minute, este vorba și despre valoarea celor două echipe, CSM București și Metz. Între cele două grupări nu există un echilibru, chiar dacă reprezentanta Franței o conduce pe cea a României la numărul de campioane mondiale deținute în lot, 6-4.

Individual, CSM stă mai bine decât Metz pe fiecare post în parte. Iar diferența o fac în primul rând Cristina Neagu și Isabelle Gullden, două din cele cinci jucătoare nominalizate la titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2017.

Dar CSM București a arătat și a echipă, semn că s-a găsit până la urmă și câteva soluții pentru a îmbina toate vedetele din lot

Cum a reușit CSM București să o spulbere pe Metz

Față de CSM București din lunile februarie-martie, care a pierdut și trei meciuri, vineri seara am văzut o altă echipă! Distribuția orchestrei a fost aceeași, s-a schimbat însă dirijorul: Per Johansson.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

La fel ca și în anii precedenți, conducerea clubului a surprins prin modificarea băncii tehnice, înainte cu mai puțin de două luni de terminarea sezonului. Schimbarea le-a ieșit, pentru că rezultatul a apărut peste noapte. De la o echipă intrată în criză, CSM București s-a transformat într-un team dezinvolt, agresiv, impunător, cu prestanță.

Meritul îi revine, evident, lui Per Johansson, care a știut să exploateze mai bine latura sensibilă a jucătoarelor, astfel încât, la ora jocului, le-a adus un asemene nivel,  încât erau gata să „muște” din adversar. Și chiar au mușcat, numai dacă ne uităm puțin la modul cum s-au apărat „tigroaicele” la începutul reprizei secunde. Timp de 12 minute de la reluare, CSM București nu a primit niciun gol!

Să nu iei gol timp de 14 minute la un asemenea nivel (două minute pe finalul reprizei întâi, plus 12 la începutul reprizei secunde), în sferturile de finală ale Ligii  Campionilor, să realizezi în acest timp un 8-0, înseamnă că ai fost BETON!

Victoria categică împotriva celor de la Metz s-a născut în primul rând de la atitudinea cu care s-a abordat jocul, de la puterea de luptă, coroborate și cu calitățile și valoarea indiscutabile ale echipei CSM București. Pe parcursul celor 60 de minute, au existat destule „sclipiri” și ruperi de ritm ale gazdelor, care într-un final s-au tradus în acea diferență de 13 goluri. 

La cifre, CSM București și-a învins adversara la toate capitolele. Linia de 9 metri a campioanei României a produs 25 de goluri, cea a Metzului doar 14. La poartă,  Grubisic și Ungureanu au avut de patru ori mai multe intervenții decât adversarele directe pe post, iar exemplele pot continua.

Cu ce rămânem după o asemenea evoluție 

Așa cum argumentam și mai sus, CSM București nu mai poate rata calificarea în Final 4. Dar cotele la care a ajuns echipa cu această ocazie indică faptul că „tigroaicele” au șanse mari să câștige și Liga Campionilor.

În mod cert, victoria categorică împotriva lui Metz le plasează campioana României printre marile favorite la obținereea trofeului în acest an. Tot ce trebuie să facă echipa bucureșteană este să nu mai coboare ștacheta, pentru că, de acum, orice scădere sau creștere de nivel contează decisiv. 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...