Marile victorii au în spate sacrificii. Trei idei după Gyor – CSM, încheiat rău pentru campioana României

Marile victorii au în spate și sacrificii. CSM București a pierdut, luni seara, cu 28-24,  partida retur cu Gyor, din Liga Campionilor la handbal.


Credit foto: digisport.ro

Rezultatul nu schimbă cu mult datele problemei în privința obiectivului stabilit pentru acest sezon, dar în mod sigur traseul către Budapesta, acolo unde în luna mai va avea loc turneul Final 4, va fi mai dificil de parcurs.

După cum a arătat jocul „cesemistelor” în Ungaria, ideea câștigării trofeului Ligii Campionilor nu mai pare la fel de abordabilă precum după jocul tur de la București, câștigat de reprezentanta României cu 28-22.

Trei idei am vrea să dezvoltăm după acest Gyor – CSM București 28-24, joc în care reprezentanta României nu a contat în niciun moment:

AGRESIVITATEA – ELEMENT SPECIFIC JOCULUI DE HANDBAL LA CEL MAI ÎNALT NIVEL ÎN LIGA CAMPIONILOR 

După partida de luni seara, CSM București s-a plâns de jocul dur al adversarelor. Într-adevăr, poate arbitrii nu au sancționat anumite intrări ale apărătoarelor maghiare, dar până la urmă acestă „agresivitate” este specifică nivelului Ligii Campionilor.

Apoi, campioana României trebuia să se aștepte la un astfel de „tratament” în Ungaria, că doar nu a anticipat nimeni că Gyor va sta drepți și își va invita adversara să tragă la poartă. Toate succesele echipei maghiare din ultimii ani au fost construite inclusiv pe acest mod de joc mai agresiv, cu atitudine, cu spirit de luptă până la sacrificiu. Până la urmă, marile victorii au în spate și niște sacrificii.

CE AR FI ÎNSEMNAT PENTRU CSM SĂ NU JOACE NEAGU ȘI KURTOVIC?

Gyor a dominat CSM București fără a avea la dispoziție două din cele mai bune jucătoare din lot, pe Nora Mork și Eduarda Amorim, ambele accidentate. Prima a fost prezentă la București, dar brazilianca a lipsit din ambele partide. Ce ar fi însemnat dacă la CSM București ar fi absentat Cristina Neagu și Amanda Kurtovic, cele mai bune „corespondente” pe posturi ale jucătoarelor din tabăra adversă? Cu siguranță că s-ar fi insistat mult pe acest factor în România, probabil că ar fi fost un alibi pentru înfrângere.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Nu am urmărit explicațiile celor din tabăra maghiară după înfrângerea din tur cu 28-22, dacă și-au scuzat eșecul pentru că nu le-au avut pe Amorim și Oftedal, dar cu siguranță au pregătit meciul retur de așa natură, încât să acopere găurile din echipă.

CSM, PROTECȚIE DIN PARTEA ARBITRILOR ÎN ROMÂNIA!

Bătălii de acest gen, precum cea de luni seara de la Gyor, sunt rarisime, ca să nu spunem inexistente pentru CSM București în Liga Națională. Cele supranumite „tigroaicele” defilează în întrecerea internă, adversarii sunt mai degrabă sparring-parteners și nu le incomodează. Iar dacă, să spunem, o echipă își dorește prin absurd să joace mai tare, campioana României are „protecție” din partea arbitrilor!

Până la urmă, aceste jocuri liniștite din România nu o ajută deloc pe CSM București în Liga Campionilor. Nu se joacă mai deloc cu agresivitate, echipa nu este pusă în situații dificile. Cel puțin în București, nici lumea nu vine la meciuri pentru a vedea un meci cu final dinainte știut.

FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Formația susținută de Primăria Capitalei va avea din nou adversari, așa cum i-a fost Baia Mare în urmă cu câțiva ani, doar în momentul în care cel puțin alte două-trei echipe vor avea măcar jumătate din bugetul CSM, adică pe la 1,5 milioane de euro, când la rândul lor vor importa măcar câte 4-5 jucătoare din străinătate. Dar…

Deocamdată rămânem la prezent, iar acesta ne indică faptul că CSM București nu este chiar atât de aproape de câștigarea Ligii Campionilor, pe cât am fi putut să credem la un moment dat. Pentru că nu a fost numai acest meci slab cu Gyor de luni seara, ci avem ca reper și partida CSM București – Rostov Don 22-22, unde echipa iar a întâmpinat multe probleme.

Așa cum spuneam și la început, nimic nu este pierdut, dar e clar că CSM trebuie să schimbe ceva în modul de abordare al jocurilor. Și, de ce nu, să înceapă chiar de la această agresivitate specifică Ligii Campionilor, acest joc mai dur al echipei maghiare pe care l-a evidențiat. Iar pentru asta, ai nevoie în primul rând de o voință de fier, dar și de o unitate indestructibilă a echipei.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...