Cristiano Ronaldo: „Mândru de echipa mea! Mândru de țara mea”

Cristiano Ronaldo a câștigat primul trofeu din carieră cu naționala țării sale! Portugalia a reușit imposibilul, azi-noapte, ȋn finala Campionatului European, învingând ţara gazdă Franța, 1-0 după prelungiri (Eder, 109), chiar dacă a ȋnceput acest meci cu șansa a doua. 

cristiano

Totul părea să anunţe o victorie a francezilor: jucau acasă, ȋn faţa fanilor, ȋntȃlneau un adversar care nu a strălucit pe parcursul turneului final și care se calificase cu emoţii din grupe, abia de pe locul trei. Mai mult, francezii au jucat ȋmpotriva unei naţionale a Portugaliei care nu s-a putut baza pe starul ei, Cristiano Ronaldo, acesta părăsind terenul pe targă ȋncă din minutul 25.

Dar cocoșii galici nu au știut să profite de toate aceste avantaje. Au fost multe momente ȋn care puteau „ȋnchide” meciul, dar Giroud, Gignac și Griezmann s-au ȋntrecut ȋn ratări, „ajutați” de un Rui Patricio care a prins o seară fantastică.

Portugalia a avut de dus ȋn primul rȃnd un meci cu destinul ei potrivnic, care nu a lăsat-o niciodată să simtă bucuria succesului. Dorinţa de glorie a portughezilor a fost cea care i-a condus spre cucerirea titlului mult visat.

Lacrimile de suferinţă pe care le-a vărsat căpitanul selecţionatei din Portugalia ȋn momentul ȋn care a ieșit de pe teren s-au transformat ȋn lacrimi de bucurie la finalul partidei. „Fotbalul ne rămăsese dator ȋn 2004”, a declarat Ronaldo după meci, făcȃnd referire la finala pe care ţara sa a pierdut-o ȋn acel an ȋn faţa Greciei. „Este un triumf pentru oamenii din Portugalia, pentru toţi portughezii, pentru miile de persoane care au venit pȃnă aici să ne susţină. Cu ajutorul lor am obţinut un titlu pe care fotbalul ni-l datora. Voiam și aveam nevoie să cȃștig ceva cu Portugalia. E un moment de neuitat”, a mărturisit starul lusitan.

Cristiano a postat un mesaj emoţionant și pe contul său de Twitter: „Mȃndru de echipa mea. Mȃndru de ţara mea. I-am făcut să creadă.”

Pepe, care a fost ales cel mai bun jucător al finalei, a declarat: „A fost un meci dur, pentru că am pierdut cel mai bun jucător pe care ȋl avem. Ne pusesem toate speranţele ȋn el, pentru că marchează multe goluri. Cȃnd am văzut că nu poate continua, le-am spus colegilor mei că trebuie să cȃștigăm pentru el. Am vărsat sȃnge, sudoare și lacrimi pentru acest titlu. Am scris o pagină importantă ȋn istoria fotbalului portughez.”

Francezilor le-a spulberat speranţa tocmai un jucător care evoluează ȋn Franţa, la Lille. Éder a fost marcatorul unicului gol al finalei. El a mărturisit că Ronaldo, chiar dacă nu a fost pe teren, a jucat un rol esenţial ȋn victoria obţinută de Portugalia: „Cristiano mi-a zis că eu voi marca golul victoriei. El mi-a dat puterea și energia pozitivă. Acest gol a fost foarte important, pentru că ȋn spatele lui a fost multă muncă.”

Dezamăgirea a fost imensă ȋn tabăra francezilor. „S-a pierdut o mare oportunitate, nu există cuvinte pentru a exprima decepţia noastră”, a spus selecționerul Deschamps, care s-a arătat îndurerat de faptul că nu a putut să le ofere suporterilor victoria.

Chiar dacă echipa sa a fost eliminată ȋn semifinale de naţionala Porugaliei, Gareth Bale a ţinut să-i felicite pe campioni. „Felicitări Portugaliei! Franţa a fost ghinionistă, dar a găzduit un turneu final incredibil”, a scris galezul pe contul său de Twitter.

Credit foto: uefa.com

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...