Performanțe uluitoare la handbal și volei, mârlănii la fotbal

Performanțe extraordinare obținute ieri: România a bătut la handbal campioana mondială Norvegia (25-20), de o manieră categorică, iar CSM București a câștigat la volei, în Turcia, în semifinalele Challenge Cup, contra deținătoarei trofeului, Bursa BBSK (3-1).

Bucurie romanesca in frunte cu Cristina NeaguLa fotbal, jucătorii rup intenționat picioarele altor jucători, colegi de breaslă; Șumudică e suspendat și iertat, iar apoi face scene obscene pe teren.

Handbalul umple o sală de 7000 de locuri, la Cluj, în timp ce la Pitești, în meciul din Cupa Ligii dintre Steaua și Astra, nu se strâng nici 500 de oameni. Știu, a fost frig și ploaie, dar haideți să adunăm numărul spectatorilor din etapa de weekend a Ligii I și vom vedea valoarea reală a fotbalului intern.

Cristina Neagu și celelalte fete din națională domină un meci întreg principala forță mondială din handbal într-o atmosferă senzațională făcută de spectatorii din tribune. Golurile spectaculoase, paradele incredibile ale portarilor și, în final, victoria așteptată de 15 ani, dar și revanșa după semifinala CM pierdută în prelungiri. Ce vreți mai frumos de atât?

Pledez acum și pentru un sport care  a pierdut teren după Revoluție în România, dar care revine în prim-plan: voleiul. E păcat să nu vă îndreptați atenția și spre acest joc. “Zborul” din apropierea fileului, recuperările acrobatice, barajul viu din fața uraganului advers sunt scene dintr-un film care merită văzut. Iar când de-o parte și de alta se află și 12 fete frumoase și bine clădite, atunci chiar că privești cu plăcere.

Am amintit de volei, pentru că performanța fetelor de la CSM București este cu adevărat remarcabilă: victorie ieri în Cupa Challenge contra deținătoarei trofeului, chiar la aceasta acasă, și un pas uriaș spre finala competiției!

E bine că sporturile de echipă de la noi încep să se îndrepte spre ce se joacă în Occident. Handbalul e în top 3 mondial la feminin, voleiul poate juca o finală europeană, rugby-ul se califică la toate turneele finale de CM, polo-ul a avut și el mai mulți ani de glorie.

Doar fotbalul se afundă în mocirlă, exceptând această calificare la Euro, obținută împotriva unor naționale de mâna a treia. La fotbal, rămânem cu gesturile antrenorului în egări, cu stadionul de peste 200 de milioane de euro pe care nu se poate juca fotbal sau cu intrările criminale ale unor non-fotbaliști.

Să ne bucurăm în aceste momente pentru handbal și volei și să sperăm într-o schimbare radicală de concept a fotbalului, un sport care se degradează pe zi ce trece în România.

Credit foto: Mihaela Bobar / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...