Am condus Franța la trei goluri, dar am pierdut la patru!

Am condus Franța la trei goluri, dar am pierdut la patru! Tricolorele ratează calificarea în semifinalele Campionatul European de handbal U19, după 27-31 cu fetele din Hexagon, și se vor bate pentru locurile 5-8.

tricolorele
Credit: Pagina de facebook FRH

Astăzi, pe arena Dvorana Zlatorog, România a pierdut în fața Franței, scor 27-31, și a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal U19 din Celje (Slovenia). Sportivele noastre au intrat la pauză cu scor de calificare, 14-12.

Ambele naționale au mers cot la cot până spre sfârșitul primei reprize. Ultimul gol dinainte de pauză a venit din aruncarea Corinei Lupei, care a dus scorul la 14-12. A fost o premieră în ceea ce privește desprinderea vreunei echipe la mai mult de un punct, în primele 30 de minute.

Am condus și cu trei goluri avans!

În a doua repriză, România s-a distanțat, de mai multe ori, la trei goluri. Însă, la 17-14 în favoarea noastră, franțuzoaicele au marcat patru goluri fără să încaseze vreunul, ducând scorul la 17-18. Sportivele antrenate de Horațiu Pașca nu au reușit să revină și au fost înfrânte la patru goluri diferență, 27-31. Pentru calificarea în semifinale, România era obligată să învingă în această confruntare.

Fiica vicecampioanei mondiale Simona Gogîrlă, Alicia, a strălucit din nou, marcând 13 goluri. Au mai înscris: Oana Borș (6), Corina Lupei (3), Loana Necula (3), Sarah Darie (1) și Ștefania Angela (1).

În celălalt meci al grupei, Ungaria a câștigat în fața Croației, 35-24. România termină pe locul al treilea, după Ungaria (6) și Franța (4). La coada clasamentul s-a aflat Croația (0).

Selecționata noastră va întâlni în meciul următor locul 4 din cealaltă grupă principală, din care fac parte Suedia (4 p), Danemarca (2), Rusia (2) și Germania (0). Mâine au loc ultimele partide din Main Round, Rusia – Germania (18:00) și Suedia – Danemarca (20:00). România va juca împotriva ultimei clasate pe 16 iulie, de la ora 15:45.

Vezi și:   Niculescu şi Olaru luptă pentru calificarea în finalele de la Hobart

Campionatul European U19 de la Celje (Slovenia) este a 13-a ediție a turneului organizat de Federația Europeană de Handbal. La precedenta, desfășurată la Gyor (Ungaria), România a terminat pe locul 5.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...