Cea mai bună decizie a noului patronat de la Dinamo

Cea mai bună decizie a noului patronat de la Dinamo este prelungirea contractului cu Gheorghe Mulțescu, un antrenor a cărui mână se simte de fiecare dată când preia o echipă.

cea mai buna decizie
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Sper să nu fie o păcăleală, pentru că am citit un comunicat ambiguu cu privire la această prelungire. Nu se specifică, de fapt, dacă Mulțescu va fi în continuare antrenor principal. Adică ar putea fi și un fel de consilier sau scouter sau să se ocupe cu Țălnar de Centrul de copii și juniori…

Ideal ar fi ca Mulțescu să continue ca antrenor, să fie lăsat să facă echipă în acest campionat, să-și impună ideile, strategia, să aibă un cuvânt de spus la transferuri. Visez o colaborare ideală în România între antrenor și patron. Primul să-și facă treaba din punct de vedere tehnic, să fie lăsat să și-o facă, mai bine zis, iar al doilea să asigure transferuri în funcție de obiectivul ales.

Cea mai bună decizie, dar și câteva transferuri

Dacă Dinamo va avea ca obiectiv play-off-ul în Liga 1, e clar că nu se poate cu actualul lot. E nevoie de întăriri considerabile, măcar 5-6 jucători cu experiență, dar asta costă bani. Și aici vom vedea cât de serioși sunt acești noi patroni: ori se vor zgârci, ca Negoiță, iar asta va însemna un nou sezon ratat, ori vor investi cu inteligență, și atunci vom putea spune că Dinamo poate spera, în sfârșit, la un viitor mai bun.

Reînființarea echipei a doua este un semn că lucrurile pot deveni serioase. Prelungirea contractului cu Gigi Mulțescu, despre care vorbeam mai sus, este un al doilea semn de normalitate. Abia când vom vedea și câteva transferuri bune, vom putea spune că Dinamo și-a dat refresh și că poate lupta pentru play-off.

Vezi și:   În România, despre bun simț și valoare

Oricum, clubul era aproape de faliment. Mai rău de atât, ce se poate întâmpla? Am fost și eu circumspect privind noul patron. Nu-mi inspira încredere, erau prea multe chestiuni necunoscute. De ce să vină în România, cine este, de fapt, e paravan pentru altcineva, vrea să spele bani? Am auzit aceste variante spuse mai direct sau mai voalat de diverși oameni de fotbal. Acum, când tranzacția s-a înfăptuit, nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem următorul pas sau următorii pași. Abia după 2-3 luni ne vom putea face o idee despre noul Dinamo espanol.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...