Brăila, dublă victorie cu Dortmund și calificare în grupele European League

Brăila, dublă victorie cu Dortmund și calificare în grupele European League. A fost 27-22 azi, în returul barajului de accedere în următoarea fază a competiției.

braila, dubla

După victoria cu 25-24 din partida tur, din Germania, Dunărea Brăila a fost condusă la retur cu 5-3 și 6-4, dar a reușit să întoarcă rezultatul și să intre la cabine cu un avantaj de patru goluri, 13-9.

În partea secundă, nemțoaicele s-au apropiat la două goluri, 17-15, însă finalul a fost al gazdelor, care s-au impus clar, cu 27-22.

Principalele marcatoare pentru formația de la malul Dunării în acest meci au fost Gonzalez, cu 6 goluri și Liscevic (5).

Astfel, cu 52-46 la general, brăilencele se califică în grupele European League, după ce în turul 2 preliminar a dispus în dublă manșă și de Valur (Islanda), cu 30-29 și 30-14.

Faza grupelor debutează în ianuarie 2024

Și CSM Târgu Jiu a ajuns în grupele European League, după 26-23 și 29-27, în baraj, cu Onnereds HK (Suedia). Ambele manşe s-au disputat la Târgu Jiu, cele două echipe având o înţelegere în acest sens.

Gorjencele au fost repartizate direct în turul 3, iar în faza grupelor, tot direct, a fost acceptată și Gloria Bistriţa.

Meciurile din grupele European League vor începe în luna ianuarie a anului viitor, până atunci fiind o pauză competițională pentru desfășurarea Campionatului  Mondial feminin de handbal, care va avea loc în perioada 29 noiembrie – 17 decembrie 2023.

FOTO: HC Dunărea Brăila (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...