Astra – Steaua 1-0, falimentul trio-ului Gigi-Meme-Reghe

Astra – Steaua 1-0. Falimentul trio-ului Gigi-Meme-Reghe e total. Primii doi au girat o campanie de transferuri absolut dezastruoasă, iar al treilea face echipa cu picioarele, încăpățânându-se să folosească aceiași jucători care greșesc preluări simple.

falimentul
Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Ar fi o greșeală să spunem că decăderea Stelei din acest sfârșit de an este cauzată exclusiv de deciziile lui Reghecampf. Culpa se împarte cu cei din conducerea clubului: lipsă de colaborare cu scouteri care cunosc și piața externă.

Steaua a transferat doar din campionatul României, unul de valoare scăzută. E drept, au fost aduși fotbaliști care jucaseră bine la cluburile de proveniență, dar nu s-a ținut cont de toate datele problemei. Un fotbalist mai puțin talentat poate evolua bine într-un anumit context de organizare și de confort psihic.

La Steaua, atmosfera este diferită. Fotbaliști care jucau cu dezinvoltură devin brusc timorați. Exemplu: Mitrea, De Amorim, Aganovic, Golubovic. Lista poate fi mai lungă. „Roș-albaștrii” au făcut 10 transferuri greșite, dintr-un total de 14. Cu Man și Fl. Tănase trebuie să avem răbdare, iar Jakolis și Achim primesc mai puține șanse decât ar merita.

Steaua a tot fost lăudată că ține banii în țară, cumpărând de la cluburi autohtone. La fel de bine poate fi acuzată că nu contribuie cu nimic la ridicarea nivelului Ligii I, din moment ce rulează numai fotbaliști din această competiție.

Să trecem la partea de vină a lui Reghecampf. Uneori, antrenorul Stelei pare blocat. Nu poți folosi la nesfârșit o formulă cu fotbaliști din care sare mingea ca din colțul mesei. Cine s-a uitat la jocul steliștilor în prima repriză a meciului de la Giurgiu a implorat în fața televizorului: „Împușcați-i, ca să nu se mai chinuie!”.

Ok, poate că Boldrin, De Amorim, Pintilii etc. au ceva genă de fotbaliști, dar acum sunt în derivă. Lasă-i puțin pe bancă, să se adune. Dă-le o șansă tinerilor Mihalcea, Vâlceanu, Enceanu sau Man. Sub nicio formă nu pot juca mai prost.

La începutul sezonului 2016/2017, se spunea că Steaua „a spart” piața transferurilor. Iată ce s-a ales de această campanie, după o jumătate de sezon:

Eduard Stăncioiu (portar) – nota 5. A fost folosit în câteva meciuri și a luat goluri parabile.

Bogdan Mitrea (fundaș central) – nota 4. A făcut greșeli de începător de fiecare dată când a fost trimis în teren să ajute echipa.

Marko Momcilovic (fundaș stânga) – nota 6. Își face cât de cât treaba în defensivă, dar nu are aportul ofensiv al unui fundaș de bandă. Urcă rar, centrează prost și nu mai trage de la distanță, cum o făcea la Pandurii.

Dan Popescu (fundaș stânga) – nota 5. A jucat în puține meciuri. Nu a avut timp să rupă gura târgului.

Florin Tănase (atacant) – nota 7. S-a integrat repede în jocul echipei, dar nu a prins multe meciuri, accidentându-se pe termen lung.

Antonio Jakolis (mijlocaș ofensiv) – nota 6. Inexplicabil, este folosit foarte rar. Are „zvâc”, spre deosebire de majoritatea titularilor obișnuiți.

Adnan Aganovic (mijlocaș) – nota 5. A început bine, dar a continuat prost, fiind afectat și de faptul că Reghecampf l-a transformat, la un moment dat, în fundaș. Și-a pierdut încrederea pe care o avea la Viitorul, când pasa decisiv și apărea des la finalizare.

Vlad Achim (mijlocaș) – nota 6. Ar trebui să fie titular, fiind singurul mijlocaș din lotul Stelei capabil să dea o pasă printre. Mai nou, apare și la finalizare. Cu toate acestea, e ținut rezervă.

Wilfred Moke (fundaș central/mijlocaș defensiv) – nota 5. Lăudat de Dumitru Dragomir, Moke a alternat intervențiile bune cu fazele în care s-a complicat și a pierdut mingea în zone periculoase. Încă nu e fotbalist de top.

Ovidiu Popescu (mijlocaș) – nota 5. A fost folosit mai mult fundaș dreapta. Ajută echipa doar să îndeplinească regula jucătorului U21. În rest, mai nimic.

Boldrin (mijlocaș) – nota 5. Primește notă de trecere doar datorită golurilor și paselor de gol date din lovituri libere. Nu are absolut nicio treabă cu construcția, pasând doar înapoi sau spre margine.

De Amorim (mijlocaș ofensiv) – nota 4. Este o glumă proastă de când a venit la Steaua. Driblează un adversar, dar apoi se întoarce, nu pasează, nu șutează spre poartă decât rar. În 9 meciuri din 10 e mână moartă.

Bojan Golubovic (atacant) – nota 4. Oricât de simpatic și de muncitor ar fi, bosniacul a pus umărul la decăderea Stelei. Faza din meciul cu Astra e emblematică: nu a fost în stare să pună latul și să trimită, din 3 metri, în poarta goală, mingea centrată excelent de Adrian Popa.

Denis Man (atacant) – nota 6. Din nou inexplicabil, Reghecampf nu îl folosește pe tânărul atacant adus de la UTA, deși este peste Golubovic și Tudorie ca atitudine și chiar ca realizări. Recuperează în treimea adversă, încearcă să pătrundă cu mingea la picior, încearcă pase decisive și apare la finalizare.

PS: după ce și-a pierdut fanii din tribune, Steaua e în mare pericol să-i piardă și pe cei din fața televizoarelor.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...