Ambițioși, dar mai puțin tehnici. De ce a ratat CFR calificarea în Champions League

Ambițioși, bătăioși, alergători de cursă lungă, dar mai e nevoie și de limpezirea fazelor, de tehnică, iar acestea lipsesc la CFR.
ambitiosi
FOTO:Flaviu Buboi/Sport Pictures

Remarc pentru această echipă și pentru acest grup de la Cluj-Napoca lipsa unui om  capabil să limpezească lucrurile la mijlocul terenului, un adevărată număr 10. Am trăit cu această impresie și după meciul de anul trecut cu Slavia Praga, cea care îl avea pe Stanciu pe această poziție.

Mai mult un grup decât o echipă, un grup căruia îi lipsește numărul 10. O analogie cu croații ar fi numărul lor 10, căpitanul lor, Lovro Majer, care are numai 22 de ani și este un tehnician deosebit.

Ambițioși, dar cam atât!

Toți sunt băieți ambițioși la CFR, dar cam atât. Mai mult ca sigur lipsa banilor, și nu doar de la CFR, ci din tot campionatul, face ca acest tipar de jucător să lipsească de la noi.

Remarc, totodată, indolența crasă a jucătorului francez Boli și faptul că în prima repriză, din punctul meu de vedere, o poziționare a lui Burcă în flancul drept al echipei a fost neinspirată.

De asemenea, momentul Boli de la loviturile de departajare putea fi evitat dacă Burcă nu era cel scos, ci francezul gafeur. Burcă trebuia lăsat pe mai departe în teren, să facă el cuplu la marcaj cu Vinicius.

Una peste alta, mult mai închegați croații, mult mai tehnici, mai puternici și mai inventivi. O echipă – nu un grup – care și în 10 fotbaliști a jucat exemplar.

Mă întreb ce s-ar fi întâmplat, pe mai departe, dacă, având ceva noroc miercuri noaptea, CFR Cluj-Napoca ar fi ajuns în grupe…

Vezi și:   Champions League, spectacol total pe TVR1, DigiSport şi DolceSport

Există o senzație de sărăcie la CFR, la toate nivelurile, la cel calitativ, fizic, pshic, tactic, care se simt când te uiți la jocul echipei. Anul trecut, această sărăcie nu era așa de tare percepută, dar acum devine cronică.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...