Am demolat Ungaria! Ce facem pentru handbal?

România a demolat Ungaria la Campionatul European feminin de handbal, suntem o țară în care se nasc permanent talente, dar noi ce facem pentru acest sport?

mk2_0614_271382_584dadf15
Credit foto: swe2016.ehf-euro.com

Treziți-vă, români! Treziți-vă, politicieni! România se află printre cele mai bune naționale din lume la handbal!

Haideți să facem ceva concret, haideți să strângem câte un euro pentru o Academie națională de handbal – chiar dacă pare pueril, haideți să dăm o lege prin care să favorizăm investițiile în handbal! Haideți să nu mai fim fraieri! Avem o comoară, ne-a fost dată de Divinitate, ne-a fericit Dumnezeu cu talentul ăsta, cu norocul ăsta.

Chiar nu putem să lăsăm deoparte interesele politice? Nici nu mă interesează cine a câștigat alegerile astea. Acum e vorba de interes național, nu de interesul ăla pentru ciolan al lui Oprea sau al oricărui politician care ne-a furat de 26 de ani încoace.

Handbalul trebuie să fie o prioritate pentru Guvernul României, așa cum trebuie să fie sănătatea sau învățământul.

Putem avea un popor sănătos dacă ne ducem copiii la handbal sau la alte sporturi în care avem tradiție și rezultate, la tenis sau la canotaj, la caiac canoe, scrimă, nu mai zic de gimnastică. E drept că unele dintre aceste sporturi nu sunt spectaculoase, dar avem pe ce să construim, avem ce exemple să dăm pentru ca ai noștri copii să prindă drag și să crească sănătos.

Ce-am văzut în seara asta ne-a umplut sufletele de bucurie. Niște fete minunate, pe toate posturile, de la portărițele Dedu și Ungureanu – absolut fantastice -, la apărătoarele Szucs (o unguroiacă get-beget) și Pintea (când o văd, gândul mă duce la Pintea haiducul, varianta feminină), la extrema Udriștoiu, la pivotul Manea sau la excepționala Cristina Neagu.

Vezi și:   Cum motivăm copiii să facă sport. Interviu Corina Neagu, trainer și coach

Să trăiești în țara care dă cea mai bună handbalistă din lume și să nu îți pese de dezvoltarea acestui sport, e ca și cum îți neglijezi propriul copil.

Haideți să avem grijă de copiii noștri, haideți să avem grijă de sănătatea noastră, să avem grijă de handbal.

România a bătut de a rupt Ungaria la Campionatul European feminin de handbal. România e o forță în handbal. România suntem noi și trebuie să facem ceva, urgent!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

6 COMENTARII

 1. Handbalul nici nu e în top 10 al celor mai populare sporturi. Probabil nici în top 20. În condițiile astea e aiurea ca statul să investească bani în aşa ceva. Unde e interesul național? Mai ales dacă nu e un sport popular, nici în lume nici în România. Consider că sportul de performanță nu trebuie finanțat din bani publici oricum, dacă nu se găsesc sponsori înseamnă că nu este un interes al majorității pentru acest sport. Din toate prietenele pe care le am raportul e cam 1-10 la fane handbal – fotbal, mă refer la fane nu la cele care îşi amintesc de sporturi când e o victorie speciala, ca şi asta de mai sus. Deci, cum să supraviețuiască un sport fără fani? De asta fotbalul e mega profitabil.

  • Statul trebuie sa se implice in sport, altfel vei vedea numai obezi pe strada, copiii deja au o problema din punctul asta de vedere :). Daca ai prietene carora nu le place handbalul asa nu inseamna ca nu e popular 🙂

   • Păi nu cu bani publici! ci cu subvenții cel mult, perfomanța nu se face din banul public. Există săli de sport, diverse sporturi la care poți să te înscrii, să-ți înscrii copiii. Plătești, iar obezitatea e o problemă mentală, de individ, se complace, e leneș, nu are treabă cu sportul. Românii consumă fotbal pe pâine dar doar la tv, așa e la orice sport de performanță. Nu mai trăim în vremuri în care poporul trebuie să aibă un părinte care să spună ce să facă, oamenii sunt majori și suportă consecințele acțiunilor lor. Tocmai ți-am spus că handbalul are o popularitate scăzută la nivel de țară și în lume, ai ceva statistici care să mă contrazică? deci după mentalitatea asta ar trebui ca statul să învestească în cele mai populare, dar nu e rolul unui stat să facă asta, sportul de performanță e entertainment și e o afacere care ar trebui să meargă de la sine. internațional nu e o problemă că fiecare țară e cu preferințele proprii, dar nu poți băga un sport pe gât unui popor, dacă nu e rentabil. Părinții ar trebui să se implice mai mult în viața copiilor, să se informeze și să ia iei deciziile cele optime pentru copilul lor la nivel de individ, că nu toți sunt la fel.

    • Ai dreptate, dar implicare nu inseamna neaparat bani, poate suntem in stare sa cream un suport adecvat. Din vorbe putem, citat din Strategia Nationala pentru Sport (2016-2032): „Sportul de înalta performanţă, fundament, și în acelați timp rezultat al procesului general de dezvoltare a sportului, precum şi element de reprezentare a României în marile competiţii internaţionale, este totodată o manifestare culturală, mereu încărcată de emoție și motivațională pentru un întreg popor, care va fi mereu protejată şi încurajată de autorităţile publice de stat”. Text integral: http://mts.ro/wp-content/uploads/2016/02/Strategia-nationala-pentru-SPORT-v2016-v2.pdf. Discutia poate deveni si mai interesanta atunci cand ambele parti implicate in discutie isi dezvaluie identitatea.

 2. Eu ştiu asta. Dar implicarea trebuie să vină şi de la suporteri, aşa zişii fani. Da e bună o strategie. De ex. Majoritatea şcolilor şi liceelor nu lasă copiii să se joace pe terenul din dotare pe timpul verii, baschet, fotbal. De ce? Unde să o facă? La colțul străzii unde sunt în pericol. Problema e că în funcțiile mari nu sumt oameni cărora să le pese de bunul mers al lucrurilor, ei vin acolo pentru ei.

  • Qvot Erat Demonstrandum.
   Andrei, ca sa vina ceva de la fani, cluburile trebuie sa comunice, sa comunice, sa comunice… sa-si doreasca s-o faca. Nu e nimic extraordinar, idei se gasesc, social media exista si lucreaza – scoate presedinti de state. Cluburile trebuie sa atraga fanii.
   De asta ma gandesc daca nu cumva trebuie intrat cu forta, prin legislatie, altfel e jale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...