Academia Română pune punctul pe i: din Liga I ne pleacă vocalele!

S-a terminat cu UTA, Jiul, Olimpia sau Chimia în Liga I, acum avem fcsb, csms și cfr, iar Academia Română a reacționat prompt.

Noua sigla a Stelei sau FCSB pe tabela de marcaj

Un studiu efectuat de un grup de lingviști români a ajuns la o concluzie neverosimilă. Nivelul tot mai scăzut al campionatului nostru de fotbal nu e dat de exodul vedetelor, ci de scăderea constantă a numărului de vocale din titulatura competitoarelor.

Folosind cercetări mai vechi din străinătate care concluzionau că echipe gen Legia Varșovia, Alemania Aachen sau Alkmaar AZ 67 au susținătorii cei mai fideli pe plan european, savanților noștri nu le-a fost greu să deducă faptul că echipe gen fcsb, fc bt, csms sau cfr îndepărtează ultrașii din tribune, încurajările acestora la adresa echipelor favorite devenind de-a dreptul periculoase pentru auz.

”Vremurile în care tribunele clocoteau scandând UTA, Jiul, Olimpia sau Chimia sunt demult apuse, acum auzim doar niste onomatopee asemănătoare cu sunetul vântului trecând prin căpițele de fân”, declară un membru al Academiei Române care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Reacția FRF a venit imediat, Răzvan Burleanu fiind tranșant: „Să nu ne pripim, în structurile noastre sunt destui limbiști care pot emite o părere pertinentă asupra acestui așa-zis studiu. Oricum, singura Academie pe care noi o recunoaștem e cea a Regelui Hagi!”

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...