Ziua și medalia! David Popovici a triumfat și la 200 m liber

Ziua și medalia pentru David Popovici, care a triumfat și în finala de la 200 m liber, la Campionatele Europene pentru juniori disputate la Roma.

ziua si medalia
Credit foto: Pagina de facebook FRNPM

Sâmbătă seara, sportivul român, calificat la Jocurile Olimpice, s-a impus în finala probei pentru juniori de 200 m liber de la Roma. Calificat cu cel mai bun timp din semifinale, David Popovici a cucerit medalia de aur în ultimul act cu timpul de 1:45.95.

Polonezul Mateusz Chowaniec, cel care a s-a clasat pe locul 2, a terminat cursa cu aproape două secunde mai târziu decât David, cu 1:47.78. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat bosniacul Jovan Lekic, cu 1:48.46.

În urmă cu doar o zi, românul reușise să stabilească un nou record mondial de juniori la 200 m liber, în semifinalele competiției, oprind cronometrul la 1:45.26.

Tot astăzi, sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a obținut calificarea în finala probei de 50 m liber, cu cel mai bun timp (22.75). Ultiml act al întrecerii va avea loc duminică, 11 iulie, de la ora 20:34. Alți doi sportivi români sunt calificați în probele finale de la Europenele de la Roma: Bianca Costea, la 50 m liber, și Vlad Stancu, la 800 m liber.

A treia medalie pentru fenomenul de 16 ani

David Popovici și-a trecut în cont a treia medalie la Europenele de juniori de la Roma, după aurul cucerit la 100 m liber (47.30) și argintul (3:19.93) obținut alături de ștafeta masculină de 4×100 m (David Popovici, Mihai Gergely, Ștefan Cozma, Patrick Dinu).

Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma se desfășoară în perioada 6-11 iulie. România este reprezentată în această competiție de 11 sportivi: David Popovici, Denis Popescu, Vlad Stancu, Bianca Costea, Anastasia Bako, Mihai Gergely, Dinu Patrick, Mihai Iacob, Tobias Dumitrache, Ioana Marin, Ștefan Cozma. Înotătorii sunt antrenați de Adrian Rădulescu, Eduard Câșlaru, Ovidiu Galeru, Silviu Anastase și Iulia-Cristina Becheru.

Vezi și:   Ligile de top ale Europei, înainte de ultima turnantă din 2018 (I)

 

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...