Scandalul Zika: Simona are dreptul de a alege!

Simona Halep a anunţat săptămȃna trecută că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza riscului pe care ȋl reprezintă infectarea cu virusul Zika.

Simona Halep pozeaza alaturi de trofeul castigatAcest virus este transmis de ţȃnţarii din specia Aedes și se manifestă prin simptome asemănătoare gripei. Ȋn pericol mai mare sunt femeile ȋnsărcinate sau femeile purtătoare de virus care doresc să aibă copii, căci bebelușii lor se pot naște cu microcefalie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat pe site-ul său informaţia că nu există vaccin sau tratament ȋmpotriva acestui virus.

Cȃnd hotărȃrea pe care a luat-o Simona a fost făcută publică, au existat păreri ȋmpărţite. Unele persoane au considerat că tenismena are dreptate și că este mai bine să  nu participe pentru a nu se expune riscului, ȋn timp ce alte persoane au criticat-o. Eu consider că Simona este cea care știe ce este mai bine pentru ea și că ar trebui să ȋi respectăm decizia.

Ca iubitori ai sportului, cu toţii ne-am fi dorit ca Simona să fie prezentă la Rio și să facă performanţă pentru Romȃnia. Dar, pe de altă parte, ȋn viaţa unui sportiv, sănătatea este pe primul loc. Așa că nu ȋi putem cere Simonei să riște dacă ea simte că este mai bine să nu facă acest lucru. Nu ȋi putem cere să meargă acolo și să joace pentru noi, să ne reprezinte ţara, pentru că ȋn primul rȃnd trebuie să aibă grijă de ea, de sănătatea ei.

Halep ne-a dat motive de mȃndrie de fiecare dată cȃnd a participat la o competiţie. Poate că nu a cȃștigat mereu, poate că a mai greșit, poate că nu a fost ȋn formă maximă la fiecare meci. Ȋnsă a luptat ȋntotdeauna, s-a străduit să obţină un rezultat frumos pentru ea, dar și pentru noi, cei care o admirăm și ȋi apreciem munca. Ea a făcut multe pentru ţara asta, pentru tenisul romȃnesc.

Acum e rȃndul nostru să facem ceva pentru Simona: să nu o judecăm pentru refuzul de a merge la Rio, să ne punem măcar pentru un moment ȋn locul ei și să ne gȃndim dacă noi am fi dispuși să ne asumăm un asemenea risc.

Simona a declarat ȋn repetate rȃnduri că vrea să ȋși ȋntemeieze o familie după retragerea din tenis și că ȋși dorește copii sănătoși. Ca orice om, Halep are dreptul de a-și fixa propriile priorităţi, de a-și trăi viaţa așa cum ȋși dorește. De aceea afirm că decizia pe care a luat-o este de ȋnţeles.

Neparticiparea Simonei la Jocurile Olimpice ȋl afectează și pe Horia Tecău, pentru că cei doi urmau să joace ȋmpreună în proba de dublu mixt. Tenismenul a declarat că el nu va renunța și că: „E decizia Simonei. Ea știe cel mai bine ce ȋși dorește să facă.”

Şi tenismenul Florin Mergea a fost ȋntrebat dacă nu se teme de virusul Zika. El a răspuns că riscul de infectare este unul mic ȋn perioada ȋn care se desfășoară Jocurile Olimpice: „Temperatura va fi scăzută ȋn Brazilia, deci nu e sezonul ţȃnţarilor atunci.”

De asemenea, și Ilie Năstase a comentat decizia Simonei: „Ea știe singură ce este mai bine pentru ea. Dacă așa a hotărȃt că este mai bine, nu am dreptul să spun altceva.”

Raonic, Berdych, Pliskova au luat aceeași decizie

Şi alţi mari jucători de tenis au DECIS că este mai bine să nu meargă ȋn Brazilia pentru a nu se expune pericolului infectării cu acest virus. Aceștia sunt: Milos Raonic (Canada, 7 ATP), Tomas Berdych (Cehia, 8 ATP) și Karolina Pliskova (16 WTA). Nici ciclistul Tejay Van Garderen nu va participa la Jocurile Olimpice din același motiv.

La golf, situaţia este de-a dreptul dramatică. Conform cotidianului spaniol „As”, numeroși jucători de golf vor rata competiţia de la Rio de teama virusului. Printre aceștia se numără: Jason Day, Adam Scott, Jordan Spieth, Vijay Singh, Rory McIlory, Dustin Johnston, Branden Grace, Louis Oosthuizen, Hideki Matsuyama, Charl Schwartzel ȘI Shane Lowry.

Credit foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...