Vrem acțiune, vrem tenis, vrem finala în oraș! FR Tenis e inertă! Primăria ce zice?

Vrem să vedem finala de la Roland Garros, dintre Halep și Ostapenko (sâmbătă, ora 16:00), pe un ecran uriaș, în centrul orașului sau pe stadion. Cine poate organiza așa ceva?

3120529 06/03/2017 Simona Halep (Romania) in the 2017 French Open women's singles match against Darya Kasatkina (Russia). Alexey Filippov/Sputnik
Credit foto: sport.francetvinfo.fr

Ne aflăm în fața unui eveniment remarcabil, unic în sportul românesc. O finală de Mare Șlem e ca o finală de Campionat Mondial în sporturile de echipă!

Conștientizați importanța momentului! Nu vă întâlniți în viață de prea multe ori cu astfel de performanțe, o dată, de două ori, poate niciodată!

E meciul care poate relansa sportul românesc, poate atrage copiii pe arenele de tenis, pe stadioane, în săli. Meciul ăsta trebuie văzut pe Național Arena, la un ecran uriaș, sau în Centru, pe Calea Victoriei, în fața Ateneului, sau în Cișmigiu, Herăstrău, în marile parcuri.

Să ne luăm copiii de mână și să le arătăm ce înseamnă sportul de înalt nivel, sportivii de excepție, eroii zilelor noastre.

O finală de Mare Șlem e ca o Coloană a Infinitului de Brâncuși, ca o Simofonie a lui Enescu sau ca o pictură a lui Tonitza. Da, sportul e o artă, trebuie să știi să privești, trebuie să știi să te bucuri, trebuie să știi să înțelegi măreția momentului, trebuie să înveți să admiri o sportivă ca Simona Halep.

Avem nevoie de astfel de momente, avem nevoie de spiritul de luptă al Simonei, de încăpățânarea asta de a nu pleca învins nici când ești condus categoric, cum s-a întâmplat în sferturi, cu Svitolina.

Avem nevoie de zidul ăsta pe care ea l-a format pe teren, multiplicându-se parcă și întorcând mereu și mereu loviturile de baros ale acestei inexpresive Karolina Rumburaka Pliskova.

Vezi si...  Simona Halep - Întoarcerea campioanei

Vrem meciul Simonei în oraș, vrem să ne bucurăm împreună în centru, ca la Campionatul Mondial de fotbal din America, dar cine să ne audă?

George Cosac, președintele FR Tenis, e prea moale ca să organizeze așa ceva și nici nu conștientizează beneficiile unei astfel de acțiuni în rândul tuturor românilor, pentru sport și pentru tenis.

Fac un apel către Primăria Bucureștiului, dar și către primăriile din alte orașe. Adunați-ne pe toți, ca să ne bucurăm împreună, adunați-ne pentru sport, pentru artă, pentru spectacol.

Adunați-ne pentru Simona!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să-l susții pe SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- lasă un comentariu mai jos;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

Loading Facebook Comments ...

LĂSAȚI UN MESAJ