Victorie eroică pentru „stejari” cu Portugalia, în Rugby Europe Championship

Victorie eroică pentru „stejari” cu Portugalia, în Rugby Europe Championship. România a câștigat, sâmbătă, pe arena „Arcul de Triumf” din București, scor 37-27, după ce la pauză lusitanii conduceau cu 22-13!

voctorie eroica

„Tricolorii” au luptat eroic în repriza secundă, în condițiile în care oaspeții au avut, la un moment dat, un avans de 14 puncte pe tabelă (27-13).

România a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige, datorită pachetului de înaintare, care și-a dominat net adversarul.

În urma acestui rezultat, băieții noștri au făcut încă un pas important pentru calificarea la Campionatul Mondial, care se va disputa la anul, în Franța.

Au evoluat echipele:

România: 1. Vasile Bălan, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Alexandru Gordaş, 4. Marius Antonescu, 5. Adrian Moţoc, 6. Cristi Chirica, 7. Dragoş Ser, 8. Mihai Macovei, 9. Gabriel Rupanu, 10. Daniel Plai, 11. Marius Simionescu, 12. Jason Tomane, 13. Hinckley Vaovasa, 14. Ionuţ Dumitru, 15. Ionel Melinte

Portugalia: 1. Francisco Fernandes, 2. Lionel Campergue, 3. Diogo Hasse Ferreira, 4. Jose Madeira, 5. Jean Sousa, 6. Joao Granate, 7. Steevy Cerqueira, 8. Rafael Simoes, 9. Samuel Marques, 10. Jorge Abecasis, 11. Rodrigo Marta, 12. Tomas Appleton (căpitan), 13. Jose Lima, 14. Vincent Pinto, 15. Manuel Cardoso Pinto.

În meciul tur de anul trecut, de la Lisabona, „stejarii” au obținut o victorie dramatică la ultima acțiune a meciului, 28–27, după ce erau conduși cu 27–14 cu 10 minute înainte de final!

În palmaresul general România conduce cu 23 de victorii la 4, dar, recent, Portugalia a înregistrat o ascensiune remarcabilă, reușind un egal, 25-25, cu Georgia, în deplasare.

Vezi și:   Adversarii românilor în calificările de la Australian Open

În celelalte meciuri disputate sâmbătă, Rusia – Spania 37-41 și  Țările de Jos – Georgia 10-72.

„Stejarii”, pe locul 2, după Georgia

În clasament, după șapte runde, conduce Georgia cu 31 de puncte, urmată de România 22 de puncte, Spania 21, Portugalia 16, Rusia 10 și Țările de Jos – 0 puncte.

Următorul meci al „stejarilor” va avea loc pe 27 februarie 2022 cu Spania, în deplasare.

La Cupa Mondială din 2023 calificarea se face în baza clasamentului din 2021 și 2022 din Rugby European Championship. Primele două echipe din ierarhia combinată se califică direct, iar cea de-a treia va participa la un turneu de baraj european.

 

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...