Un sac de medalii în ring. România, de 18 ori pe podium la CE de box juniori!

Un sac de medalii în ring. Sportivii români, de 18 ori pe podium la Campionatul European de box pentru juniori (15 și 16 ani), care s-au disputat la Ploiești. Fabian Stroe şi Matei Nastasiuc au devenit campioni europeni.

un sac

Fabian Stroe s-a impus în finala categoriei 56 kilograme, cu 4-1, în fața armeanului Aren Haratian.

La rândul său, Matei Nastasiuc a cucerit medalia de aur după ce a câștigat greu în finală, cu 3-2 la puncte, contra armeanului Haik Gahramanian.

Fetele au luat trei medalii de argint

De asemenea, trei sportive tricolore au cucerit argintul, după ce au fost învinse în ultimul act.

Rebeca Micaela Muller a fost învinsă la puncte (2-3), la categoria 50 kilograme, de Hollie-Rose Haskins (Marea Britanie).

Rocio Trigos Bucur a pierdut finala în limitele categoriei 54 kilograme, 1-4, cu Maria Mandziuk (Ucraina).

Denisa Elena Manu a fost întrecută de Havvanur Kahtuda (Turcia) prin KO tehnic în prima repriză, în finala categoriei +80 kilograme.

13 medalii de bronz!

România a încheiat CE de juniori de la Ploiești cu un bilanţ de 18 medalii: 2 de aur, 3 de argint şi 13 de bronz.

Bronzul a fost adjudecat, la masculin, de Nicholas Boncu (cat. 48 kg), Renato Nica (cat. 54 kg), Mario Ciprian Iofciu (cat. 57 kg), Daniel Adrian Grigorie (cat. 60 kg), Alexandru Ovidiu Suvache (cat. 66 kg) și Leon Andrei Măjer (cat. +80 kg).

La feminin, pe a treia treaptă a podiumului au urcat Silvia Mihaela Meltzer (cat. 46 kg), Mirela Elisa Cojocaru (cat. 57 kg), Amalia Ţugui (cat. 63 kg), Eliza Denisa Şopterean (cat. 66 kg), Emanuela Smarandache (cat. 70 kg), Angela Emilia Tatu (cat. 75 kg), Maria Ioana Bodeştean (cat. 80 kg).

Vezi și:   "Stejarii" au învins Rusia în Rugby Europe Championship 2022

La Campionatele Europene de box pentru juniori (15 și 16 ani), România a participat cu 26 de pugilişti, 13 la masculin şi 13 la feminin.

Competiția organizată la Ploiești a reunit un total de 378 de sportivi, dintre care 260 la masculin şi 118 la feminin.

Sursa foto: Federația Română de Box (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...