România, cea mai frumoasă echipă din lume!

România are în acest moment poate cea mai frumoasă echipă din lume la tenis! Victoria de azi a Andreei Mitu (23 de ani, nr. 100 mondial), dar și cea a Irinei Begu (24 de ani, nr. 30 mondial) ne-au mai îndulcit amarul eșecului dureros de ieri al Simonei Halep (23 de ani, nr. 3 mondial). 

Echipa de Fed Cup a Romaniei.

Două fete din România merg mai departe la Roland Garros și îmbucurător este faptul că echipa noastră de fete se înmulțește de la an la an.

A fost mai întâi Sorana Cârstea (25 de ani acum), căzută din păcate în afara sutei mondiale (144), dar trebuie să ne aducem aminte de sfertul ei de finală de la Roland Garros, din 2009. Am făcut apoi cunoștință cu Alexandra Dulgheru (25 de ani, nr. 51 mondial), câștigătoare surprinzătoare a unor turnee WTA, ne-a încântat și Monica Niculescu (27 de ani, nr. 67 mondial), pentru ca, cireașa de pe tort, apariția la nivel înalt a Simonei Halep, să ne dea satisfacții greu de imaginat pentru cât se investește în sportul românesc și în tenis, în particular.

Am aflat apoi de Irina Begu, ajunsă și ea în primele 30 de jucătoare ale lumii, iar acum suntem entuziasmați de evoluțiile Andreei Mitu, pe care sperăm să o vedem cât mai sus la acest turneu de la Roland Garros, așa cum ne punem speranțe și în Irina.

5 românce în primele 100 de jucătoare din lume, Simona pe locul 3 mondial, Andreea bătând-o pe Bouchard la ea acasă, iar azi pe Pliskova, Irina jucând și ea un tenis de clasă, iată motive pentru care putem spune că echipa feminină de tenis a României este una dintre cel mai puternice și omogene din lume și că are șanse importante chiar la câștigarea FED Cup.

Dar până atunci, să ne bucurăm de tenis la Roland Garros cu două românce în turul III și să le susținem indiferent de ce se va întâmpla în meciurile următoare. Hai România!

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...