Toate pânzele sus! De două ori „aur” la Mondialele de canotaj și calificări „pe bandă” la Jocurile Olimpice

Toate pânzele sus! Două medalii de aur la Campiontele Mondiale de canotaj pentru România și calificări „pe bandă” la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

La Campionatul Mondial de canotaj de la Belgrad, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au cucerit medaliile de aur și s-au calificat la JO 2024 în proba de dublu vâsle feminin.

Cele două, care sunt campioanele olimpice en titre, s-au impus detaşat, cu timpul de 06 min 46 sec 94/100, fiind urmate de echipajele Lituaniei și SUA.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au înregistrat, în finala Campionatelor Mondiale de la Belgrad, cea de-a 26-a victorie consecutivă în această probă!

Aur mondial a cucerit și echipajul de opt plus unu feminin, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuş, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş și Victoria-Ştefania Petrean.

În proba regină a canotajului, România s-a calificat lejer la JO 2024, după ce s-a impus cu timpul de 06 min 01 sec 28/100 la Belgrad, fiind urmată de SUA și Australia.

Și echipajul de 8+1 masculin, format din Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu şi Adrian Munteanu, a reușit calificarea la JO 2024, după ce a ocupat locul 4 la CM de la Belgrad.

În această probă, aurul mondial a fost câştigat de Marea Britanie, urmată de Ţările de Jos şi Australia.

De asemenea, Ciprian Tudosă şi Florin Arteni au câştigat finala B a probei de dublu vâsle şi clasați pe locul 7 în clasamentul general au primit biletul olimpic.
Pentru amândoi e a doua participare la Jocuri, Ciprian Tudosă fiind medaliat la Tokyo 2020 cu argint la dublu rame.

11 ambarcațiuni calificate la Jocurile Olimpice 2024

În total, după disputarea Campionatului Mondial de canotaj de la Belgrad, România trimite 11 ambarcațiuni la Jocurile Olimpice de la Paris:

Vezi și:   România, ca și Coreea de Nord: Burleanu ne face campioni mondiali!

– dublu rame feminin: Roxana Anghel şi Ioana Vrînceanu;

– dublu rame masculin: Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan;

– dublu vâsle feminin: Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar;

– dublu vâsle masculin: Ciprian Tudosă şi Florin Arteni;

– dublu vâsle feminin, categorie uşoară: Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru;

– patru rame feminin: Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Amalia Bereş şi Magdalena Rusu;

– patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci;

– patru vâsle feminin: Emanuela Ciotău, Andrada Moroşanu, Cristina Druga şi Patricia Cireş;

– patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Andrei Cornea, Ioan Prundeanu şi Florin Enache;

– 8+1 feminin: Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuş, Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Victoria-Ştefania Petreanu

– 8+1 masculin: Sergiu Bejan, Marius Cozmiuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Lehaci, Bogdan Baitoc, Alexandru Danciu şi Adrian Munteanu

Sursa foto: Federația Română de Canotaj (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...