Supraomul Avram Iancu: „Cred cu tărie în viitorul acestei națiuni”

Supraomul Avram Iancu, temerarul care a înotat 680 de kilometri în Marea Neagră de la Sulina până la Istanbul, a vorbit cu SPORTescu despre pregătirea aventurii dedicate Centenarului Marii Uniri și despre cea mai frumoasă trăsătură a poporului român.

avram iancu
Foto: Pagina de facebook Avram Iancu

Temperatura foarte scăzută a apei, valurile uriașe și meduzele care i-au provocat iritații groaznice au condus la momente de deznădejde pentru înotătorul care a trecut, în final, peste toate obstacolele.

Cât timp v-ați antrenat înainte de această aventură și ce au presupus antrenamentele?

Am înotat toată iarna la Petroșani, în bazinul care de anul trecut îmi poartă numele, apoi, după ce s-au dezghețat, în ape deschise, în lacul Știurț, care este la 10 minute de casa mea. Am fost apoi de trei ori la Marea Neagră, unde am înotat asistat de un yacht. Au fost multe ore de antrenament… mult antrenament, multă determinare!

Cum a decurs comunicarea cu paza de coastă bulgară, apoi cu paza de coastă din Turcia?

Înainte de a pleca la acest drum, am făcut o adresă oficială la Ministerul Afacerilor Externe, prin care am cerut sprijin diplomatic, pentru că urma să intru în alte ape teritoriale. S-au făcut demersurile necesare și toată lumea știa. Am avut tot sprijinul din partea autorităților.

A fost nevoie, în vreun moment, de intervenția echipei care v-a însoțit?

Din fericire, nu a fost, dar bineînțeles că suportul acvatic a fost foarte important și vreau să le mulțumesc caiaciștilor. Am avut și suport terestru.

Multe momente de deznădejde

Au fost momente în care v-ați gândit să renunțați în timpul călătoriei?

Da, au fost mai multe momente de deznădejde. A fost un proiect foarte dificil, dar, așa cum am spus, problemele mele pălesc în fața suferinței îndurate de domnitorul Constantin Brâncoveanu. Mi-am spus că, dacă am măcar o fărâmă de credință din credința lui, nu am cum să mă opresc.

Ați dedicat această reușită Centenarului Marii Uniri. Care credeți că este cea mai frumoasă trăsătură a poporului român?

Avram Iancu
Credit foto: Facebook.com

Cred că suntem foarte ospitalieri. M-aș bucura ca această ospitalitate să se transforme într-un consens național.

Poate reprezenta abordarea pozitivă a tuturor lucrurilor un punct de plecare pentru schimbarea în mai bine a țării?

Absolut! Trebuie să fim încrezători în viitor. Eu cred cu tărie în viitorul acestei națiuni, care are o identitate milenară, în ciuda eforturilor unora de a o subjuga. Trebuie doar să ne redescoperim identitatea națională. Fiecare din noi trebuie să facă ceva pentru țară, deoarece țara este fiecare în parte.

Supraomul Avram Iancu: „Schimbarea ești tu”

Aveți multe de povestit din toate încercările de până acum. V-ați gândit la o carte autobiografică?

Chiar acum scriu la o carte, am ajuns la jumătate. Se numește „Schimbarea ești tu”

Care este următorul proiect?

Deocamdată nu știu, vreau să mă recuperez. Iarna poate fi un sfetnic bun. Eu sunt bibliotecar, mă întorc la locul meu de muncă și cine știe ce carte îmi pică în mână… Dacă voi fi sănătos, cu siguranță voi duce mai departe drapelul României în cât mai multe locuri deosebite.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul și vrei să susții SPORTescu, iți dăm cateva idei:
- folosim unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile afiliate, site-ul nostru primește un comision din partea magazinelor pe care le promovăm. Nu te costă nimic în plus și ai șansa să ne susții;
- intră în Comunitatea SPORTescu de aici;
- dă Share și transmite-l prietenilor tăi, poate și ei vor să-l citească.
Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...