Stejarii cu noroc. România merge la Cupa Mondială 2023 la rugby

Stejarii au noroc. România merge direct la Cupa Mondială de rugby 2023, profitând de descalificarea Spaniei, care a folosit un jucător neeligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022.

stejarii
FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În urma descalificării Spaniei, România, următoarea clasată în Rugby Europe Championship, se va califica direct la Cupa Mondială 2023, iar Portugalia va juca într-un turneu de recalificare. Pe primul loc în Rugby Europa Championship a terminat Georgia.

După ce Spania se calificase direct la CM 2023, World Rugby a deschis o anchetă în urma unei plângeri depuse de România. În urma anchetei s-a constatat că sportivul Gavin Van den Berg, care este de origine sud-africană, a falsificat data intrării sale în Spania pentru a îndeplini cerinţele de eligibilitate.

Spania, penalizată și amendată

Spania a fost penalizată cu cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a jucat Van den Berg, astfel încât a ratat calificarea.

În plus, naționala iberică de rugby a fost amendată cu 25.000 de lire sterline (31.080 de dolari), a indicat World Rugby.

„Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) continuă procedura disciplinară extraordinară iniţiată la momentul respectiv şi va convoca în scurt timp o conferinţă de presă pentru a oferi toate explicaţiile necesare”, a indicat FER într-un comunicat.

La rândul ei, România a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2019 din cauza folosirii unui jucător neeligibil.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...