Grupă de foc pentru România la CE 2022 feminin de handbal

Grupă de foc pentru România la CE 2022 de handbal, alături de campioana olimpică și de o fostă campioană mondială. Naţionala feminină a fost repartizată în Grupa C, alături de Franţa, Olanda şi Macedonia de Nord.

grupa de foc
FOTO: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

În ceeea ce privește adversarele României din această grupă de foc, Franța este campioana olimpică en titre, finalista CE 2020 şi CM 2021, în timp ce Olanda este campioana mondială din 2019.

Macedonia de Nord nu a participat la turnee finale de la CE 2012, când a ocupat locul 16.

Primele 3 formații din fiecare grupă se califică în faza grupelor principale. Echipele calificate din grupa României se vor împerechea cu grupa D, unde au fost repartizate Polonia, Muntenegru, Germania și Spania.

Ulterior, după încheierea fazei grupelor principale, primele două clasate se vor califica în semifinalele competiției.

Grupele de la Euro 2022

Ungaria, Croația, Elveția, Norvegia (Grupa A)
Suedia, Slovenia, Serbia, Danemarca (Grupa B)
OlandaMacedonia de Nord, România, Franța (Grupa C)
Polonia, Muntenegru, Germania, Spania (Grupa D)

Turneul final al Campionatului European feminin de handbal este programat între 4 și 20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...