Sportul minții pentru toți. Personalități de legendă, la Gala Șahului Românesc

Sportul minții pentru toți. Personalități de legendă au fost prezente la Gala Șahului Românesc, eveniment care a avut loc la Palatul CEC din București.

sportul mintii

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști români din istorie,  a fost din nou alături de șahiștii români și a acordat premiile celor mai buni 5 juniori din România: Vladimir Sofronie, David Gavrilescu, Henry Tudor, Filip Magold și Lucas Rusu.

„Ca manager, totdeauna le spun jucătorilor mei că în primul rând trebuie să-și dezvolte și să-și antreneze mintea și după aceea corpul. Totul pleacă de la cap, acolo creezi. Dacă educația o faci cum trebuie, poți să atingi cele mai mari performanțe. În sport, trebuie să fii inteligent și iute”, a transmis Gheorghe Hagi de pe scena evenimentului.

„Cei șapte magnifici”

Maria Anistoroaei, Vladimir Sofronie, Henry Tudor, Sara Șunea, Vasylyna Semenova, Eliza Bădescu și Lucas Rusu, supranumiți „cei șapte magnifici”, campioni la Europenele de juniori din acest an, au fost premiați de cvintuplul campion mondial la șah, marele maestru indian Vishy Anand.

Mihai Covaliu,președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a oferit două premii speciale, lui Costin Stroe – premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu dizabilități, și lui Dacian Pribeanu – premiu pentru performanța în șah, categoria persoane cu deficiențe de vedere.

Ana Paveleț, din partea companiei Hidroelectrica, a acordat premiile celor mai bune 5 junioare din România: Lia Maria, Maria Anistoroaei, Eliza Bădescu, Sara Șunea și Miruna Lehaci.

Premiul Hall of Fame, înmânat de Principesa Sofia

Alteța Sa Regală, Principesa Sofia, a înmânat premiul Hall of Fame pentru întreaga activitate marelui maestru internațional Mircea Pavlov.

Vezi și:   Am condus Franța la trei goluri, dar am pierdut la patru!

Cele mai bune 5 senioare din România au fost premiate de către președinta Fundația Superbet, Augusta Dragic: Irina Bulmaga Miruna Lehaci, Corina Peptan, Mihaela Sandu, Raluca Sgîrcea și Luminița Cosma.

Din partea One United Properties, Andrei Diaconescu i-a premiat pe cei mai buni 5 seniori din România: Kirill Shevchenko, Bogdan Deac, David Gavrilescu, Constantin Lupulescu și Ciprian Nanu.

Cluburile care au obținut cele mai multe medalii la campionatele naționale de juniori, CS Dinamo Bucuresti, Clubul Sportiv Universitar de Sah Bucuresti și CS Oxygen București (Academia de Sah), au fost, la rândul lor, premiate de Horațiu Pitea din partea SportsFestival și a Banca Transilvania.

Alte premii acordate

  • Pentru promovarea șahului în sport: Mădălina Lejean Anușca, coordonatoarea programului Educație prin șah, și profesorul Vlad Ungureanu (premiați de către secretarul de stat al Ministerul Educației, Sorin Ion);
  • Pentru performanțele în șah, la categoria Dezlegări: Denisa Bucur și Mihnea Costachi  (premiați de către Vlad Ardeleanu, președintele FR Șah);
  • Categoria Șah prin corespondență: Matei Cornel (premiat de Robert Rucăreanu, din partea STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale);
  • Pentru cea mai activă asociație de șah: Cristi Radu din partea AMSB – Asociația Municipală de Șah București (premiat de generalul Cătălin Stegăroiu, din partea Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti);
  • Pentru coordonarea loturilor de juniori mici (are au obținut cele mai bune rezultate din ultimii 30 de ani la Campionatele Europene): Cătălin Ardelean (premiat de Adelina Badea, CEO MOBEXPERT);
  • Pentru promovarea șahului în mediul rural: Alexandru Stegariu și Cornel Marius Ursan (premiați de Vlad Ardeleanu, președintele FR de Șah);
  • Pentru cele aproape 400 de emisiuni de șah realizate (Strategie in alb si negru): Delia Duca (premiată de Maria Tătaru, Marketing Manager la Autonom).
Vezi și:   Schiul din România are viitor!

Evenimentul a fost prezentat de Lucian Lipovan.

Parteneri strategici ai evenimentului: Fundația Superbet One United Properties Parteneri: Hidroelectrica, MOBEXPERT, Banca Transilvania, Autonom. Partener al evenimentului: CEC Bank.

Sursa foto. Federația Română de Șah (Facebook)

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...