Româncele au câștigat medaliile de argint la Europeanul de tenis de masă

Româncele au câștigat medaliile de argint la Campionatele Europene de tenis de masă, desfășurate la Cluj. În finala competiției, România reprezentată de Daniela Monteiro-Dodean, Bernadette Szocs și Elizabeta Samara a pierdut în fața Germaniei (1-3).

romancele
Credit foto: facebook.com/frtmromania

Ne bucurăm foarte mult că suporterii au fost minunați. Ne pare foarte rău că nu am reușit să câștigăm. Suntem obișnuite cu aurul, așa că doare. Să sperăm că vor mai fi turnee așa mari în România”, a declarat Bernadette Szocs.

Iată care au fost cele patru meciuri ale finalei:

Bernadette Szocs – Nina Mittelham 2-3 (11-8, 7-11, 11-9, 9-11, 10-12)
Elizabeta Samara – Sabine Winter 0-3 (6-11, 9-11, 10-12)
Daniela Dodean Monteiro – Chantal Mantz 3-2 (11-7, 7-11, 8-11, 11-5, 11-7)
Elizabeta Samara – Nina Mittelham 2-3 (12-10, 8-11, 11-9, 9-11, 7-11)

„Sunteți campioane pentru noi! România se poate mândri cu o nouă performanță uriașă pe scena continentală, un argint muncit, acasă, la Campionatul European pe echipe, seniori, de la Cluj-Napoca, 2021! După ce a dominat ultimele două ediții, din 2017 și 2019, unde a devenit campioană, naționala feminină s-a clasat pe locul secund, în BT Arena, la finalul celor șase zile care au reprezentat o sărbătoare atât pentru noi, cât și pentru fani. Vă mulțumim, Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Andreea Dragoman, Adina Diaconu și Viorel Filimon, antrenor care a dus România pe culmile gloriei”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.

Româncele au trecut în semifinale de Franța

În semifinale, naționala feminină a României a învins-o cu 3-0 pe reprezentativa similară a Franței, după ce în „sferturi” trecuse cu același scor la seturi de Luxemburg.

Vezi și:   De ce credem că România va fi în semifinalele Campionatului European

„Orice sportivă care face faţă cerinţelor de la lotul naţional e bine primită şi nu-şi va pierde niciodată locul în echipă. Atât timp cât avem alte priorităţi şi o anumită vârstă, atât timp cât prioritatea este alta, eu nu am ce să spun. Din punctul meu de vedere, toată lumea are loc la lot”, a spus antrenorul Filimon, comentând decizia Daielei Dodean Monteiro de a se retrage după acest turmeu final.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...