Regina Cataloniei. Sorana Cîrstea a câștigat turneul de la Reus

Regina Cataloniei. Sorana Cîrstea a câștigat turneul de la Reus (Spania) după 6-1, 4-6, 7-6 (1), în finala competiției, cu Elizabeth Mandlik (SUA).

regina cataluniei

Sorana Cîrstea (33 de ani, 44 WTA) a câștigat meciul cu Elizabeth Mandlik (21 de ani, 147 WTA), la capătul a două ore și 15 minute extrem de disputate.

Primul set  a fost câștigat „la pas” de Sorana, cu 6-1, dar adversara ei a revenit în actul secund și s-a impus cu 6-4, după ce a condus, la un moment dat, cu 4-0.

Setul decisiv a fost dramatic. Mandlik a avut 5-2, dar românca a egalat la 5, după ce a salvat o minge de meci. Totul s-a decis apoi la tie-break, unde Sorana s-a impus clar, cu 7-1.

Astfel, Sorna Cîrstea s-a încoronat regină în Catalonia, câștigând prima ediție a competiției organizate la Reus.

Al treilea trofeu din carieră

Pentru câștigarea trofeului, sportiva din România va primi 13.400 de euro și 160 de puncte WTA. Ea a urcat pe locul 34 WTA în ierarhia live.

A fost al treilea turneu câștigat de Sorana Cîrstea în carieră, după cel de la Tashkent 2008 și cel de la Istanbul din 2021.

Turneul WTA 125 de la Reus (Spania) a fost dotat cu premii totale de 100.000 de euro.

------------------------------
Dacă ţi-a plăcut articolul intră în Comunitatea SPORTescu de aici și distribuie-l către prietenii tăi. Poate și ei vor să-l citească. Mulțumim.
----------
Acest articol este proprietatea SPORTescu.ro, fiind protejat de legea drepturilor de autor. Preluarea conținutului se poate face doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articolul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Loading Facebook Comments ...